De Citit : Știri

Scurt-metrajele prind viata sub impulsul „Amintirilor din Epoca de Aur”

| 27 octombrie

Dupa succesul Future Shorts, cand s-au inregistrat o medie de peste 2000 de oameni prezenti la un singur eveniment, s-a nascut ideea ShortsUP, un eveniment lunar care va oferi o platforma buna pentru cei care vor sa se exprime prin scurt-metraje.
ShortsUP – un brand dedicat 100% scurtmetrajelor, ii va incuraja pe amatori sa-si prezinte scurt-metrajele lunar. Mai mult chiar, acest tip de exprimare artistica nu va fi limitat, organizatorii incurajand chiar realizarea unor scurt-metraje cu ajutorul telefoanelor mobile de ultima generatie. Mai pe scurt, ShortsUP va dedicata amatorilor.
In plus, selectia de filme scurte ShortsUP va mai include, in fiecare luna, productii premiate, de data recenta, dar si filme de arhiva, mai putin cunoscute, ale marilor regizori ai lumii. Fiecare intalnire lunara promite experiente interactive prin proiectarea scurt-metrajelor in spatii neconventionale, in care publicul va face parte din scenariul evenimentelor. ShortsUP isi propune sa reinventeze felul in care publicul interactioneaza cu filmele de scurt-metraj.
Lansarea proiectului ShortsUP va avea loc vineri, 30 octombrie, cand cei prezenti se vor putea amuza pe seama comunismului chiar la Casa Poporului. Aici, mai exact la Muzeul National de Arta Cpntemporana, se va recrea atmosfera anilor ’80 si se va viziona, in premiera pentru Bucuresti, toate cele 7 filme de scurt si mediu metraj din seria Amintiri din Epoca de Aur (1 si 2).
Regizorul Cristian Mungiu le va impartasi celor prezenti o parte dintre amintirile sale personale din anii ’80, care nu au fost cuprinse in filme. La eveniment vor fi prezenti si o parte dintre actorii din distributie.
Dupa cele 3 ore de comedie pura comunista, va avea loc un afterparty cu SEB, care va face totul pentru reconstructia bairamurilor de odinioara. Nu vor lipsi fursecurile dupa retete de Sanda Marin si nici sotronul din zilele copilariei.
O linie speciala de RATB va face legatura intre Piata Unirii si intrarea b3 la Palatul Parlamentului. Autobuzele vor circula pe aceasta ruta intre orele 19.00 si 21.00, special pentru cei care se intreapta spre evenimentul ShortsUP.
ShortsUP este organizat de Asociatia Oricum si Fedeer.ro, cu sprijinul Vodafone Romania.