De Citit : Știri

La Targu Mures a inceput un festival international studentesc de jazz

| 24 aprilie

Artisti din Romania, Cehia si Ungaria vor concura in cadrul unui festival international studentesc de jazz care se desfasoara la Targu Mures, noteaza NewsIn.

“Consideram ca sunt foarte multe trupe, vocaliste la nivel national care poate ca sunt talentate, dar nu prea au ocazia sa arate talentul lor in fata publicului. Tocmai de aceea ne-am propus sa cream un eveniment de acest gen la Targu-Mures, ca sa aiba ocazia de a se prezenta in fata publicului. Incercam sa facem un eveniment de o importanta mare in domeniul jazz-ului, tocmai de aceea am invitat si participanti de peste hotare, am incercat sa facem un juriu cu nume sonore si oferim publicului concerte care merita sa fie vazute”, a declarat Toth Andrea, directorului Casei de Cultura a Studentilor din Targu-Mures.

Printre membrii juriului se numara Mircea Tiberian, bateristul John Betsch (SUA) si Luiza Zan, castigatoare a premiului pentru cea mai buna vocalist la Festivalul de jazz de la Montreux.

Concursurile de interpretare se vor desfasura la sala de spectacole a Casei de Cultura Mihai Eminescu, insa concertele vor avea loc atat in locatia amintita, cat si la Dublin Irish Pub (unde vor evolua Luiza Zan, respective Csikos Trio) si la cafeneaua G Point (concert Swing Train). In concurs s-au inscris trupe din Romania, dar si alte tari, cum ar fi Ungaria si Cehia, iar concurentii sunt debutanti, dar si trupe cu albume.

Unul dintre premianti va fi rasplatit cu o serie de inregistrari profesionale la studiourile Radio Romania din Bucuresti, oferit de Societatea Nationala de Radiodifuziune.

sursa: NewsIn.