De Citit : Interviuri

OPERA BRAŞOV ÎNCEPE O NOUĂ STAGIUNE!

| 03 septembrie

Pentru o instituție de spectacol, deschiderea unei stagiuni înseamnă o reîntâlnire plină de bucurie și de speranță, de satisfacții și de surprize plăcute, de muncă pe scenă și răsplată prin aplauze. Stagiunea Operei Brașov se deschide, în modul cel mai generos, cu un concert în aer liber ce va avea loc miercuri, 9 septembrie, de la ora 19.00, în Piața Sfatului. Dirijorul Traian Ichim împreună cu soliștii, corul și orchestra Operei Brașov vor interpreta pagini celebre din opere și operete din creația compozitorilor Giuseppe Verdi (”Traviata”, ”Ernani” și ”Trubadurul”) , Giaccomo Puccini (”Boema”, ”Turandot” și ”La Rondine”, Jules Massenet („Manon”), Georges Bizet (”Carmen”), Johann Strauss (”Liliacul”), Emmerich Kalmann (”Contesa Maritza”), Karl Zeller („Vânzătorul de păsări”), Paul Abraham (”Bal la Savoy”).

Vineri, 11 septembrie și sâmbătă, 19 septembrie, în sala Operei Brașov vor avea loc două reprezentații cu opera ”Traviata”, de Giuseppe Verdi. ”Traviata” este, cu siguranţă, cea mai cunoscută şi cea mai îndrăgită operă din creaţia verdiană, iar la Opera Braşov a devenit o tradiţie ca atât începutul unei noi stagiuni, cât şi încheierea sa să fie marcată de acest titlu.

Luna septembrie mai propune publicului brașovean opereta ”Țara surâsului”, de Franz Lehar și cea mai recentă premieră de balet, prezentată în prima ediție a Festivalului Internațional Mozart, ”Les petits riens”. Se reiau, de asemenea, și vor continua pe parcursul întregii stagiuni recitalurile soliștilor și instrumentiștilor Operei Brașov la sala Patria (sala mică), precum și la Muzeul „Casa Mureșenilor”.

În stagiunea 2015 – 2016, Opera Brașov își propune să realizeze cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Operă Operetă și Balet, în care publicul va putea admira evoluții artistice deosebite atât ale interpreților lirici brașoveni, dar și ale unor colective și personalități artistice din țară și străinătate. În cadrul Festivalului va avea loc premiera operei ”Flautul fermecat”, de W.A. Mozart. Acest titlu va fi prezentat și în cadrul celei de -a doua ediții a Festivalului Internațional Mozart, ce se va desfășura în luna februarie a anului viitor… Ca să dezvăluim doar câteva din surprizele acestei stagiuni.

Așadar, doamnelor și domnilor, ridicăm cortina și vă poftim la spectacol!

 

Anda Tabacaru-Hogea – regizor artistic