De Citit : Altele

Sexul matinal

| 14 februarie

Trei  lucruri insuportabile

A. Sărutul de dimineaţă. Dacă nu eşti bebeluş, dacă nu ai mâncat doar ambrozie cu suc de trandafiri în ultima săptămână, cel mai bun lucru înainte de a-i băga limba în gură cuiva sau măcar de-a te apropia de o altă fiinţă, ar fi să te duci la baie şi să te speli pe dinţi. E simplu. De dimineaţă, când te trezeşti, îţi miroase respiraţia neplăcut. Puţi, cu alte cuvinte (mai exact, cu alt cuvânt). Somnul e o formă de putrefacţie, iar iubirea nu poate să învingă chestia asta decât ţinându-se de nas.
B. Să-ţi aprinzi o ţigară imediat cum ai deschis ochii. Sunt unii care caută cu mâna la capul patului, scot o ţigară Marlboro, şi o aprind. Apoi, trag aşa, gânditori, apăsaţi de univers, de destin şi de alte cuvinte pe care le umplu cu rotocoale de fum expirate flegmatic. Cei care fumează ştiu că, dacă-ţi aprinzi atunci o ţigară, e ca şi cum ai bea un pahar de pioneze amestecate cu nisip.
C. Gagicile care adoră să fie servite la pat cu micul dejun. Ele sunt încă adormite, se tăvălesc în aşternuturi şi urdori cand intra masculul şi le aduce pe o taviţă foietaj cu cafea. Când mănânci dimineata, trebuie să te gândeşti că ultima masă, cină, este înca în tine. Tu poate nu vrei să mergi la baie, dar ea poate vrea. Ea, cina.