De Citit : Recomandări

SUMMER IN THE [H]AIR!

| 27 iulie

Fiind în luna iulie (pentru revistă scriu articolul în avans :)) în mod normal ar trebui să ,,miroasă’’ a vară, dar din păcate anul acesta soarele se lasă așteptat. Fiind optimiști din fire vom privi partea bună a lucrurilor:

 

  1. Nu mergem la piscină, nu se strică părul de la clor!

 

  1. Nu stăm la soare să ne bronzăm, nu e nevoie să protejăm fibrele capilare de razele UV.

 

  1. Se poartă părul messy și wet look . Nimic mai simplu! De la umiditate se ondulează neregulat părul, oferind un aspect ,,deranjat”, iar pentru obținerea unui wet look, ploaia va fi cel mai eficient și mai ieftin produs de styling în acest sezon minunat.

 

  1. Datorită umidității și a frecvenței ploilor este absolut inutil să ne mai chinuim să uscăm părul, prin urmare podoaba capilară va fi ferită și de afecțiunile fheonului.

 

  1. Un alt aspect important pe care trebuie să îl aducem în discuție este rezistența culorilor în această perioadă a anului, a căror intensitate va rezista mult mai mult datorită factorilor lipsă menționați anterior.

 

  1. O idee bună ar fi totuși să folosim uleiul de păr, dar nu ca proteție sau ca tratament, ci mai mult ca un lubrifiant, asta datorită principiului ,,apa și uleiul nu se pot amesteca”. Folosind această tehnică, apa va ,,aluneca” cu ușurință din păr.

 

Concluzia este că anul acesta nu există sfaturi de întreținere a părului pe sezonul cald , ci ar fi mai indicat să ne orientam ,,bugetele” către pelerine de ploaie și umbrele…

 

P.S. Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare, sunt doar foarte trist că nu avem parte o vară normală la cap…