De Citit : Recomandări

Portrete de ambasadori ai cursei cu obstacole, Brasov Heroes #6

| 03 iunie

A șasea ediţie Braşov Heroes – cursa cu obstacole a comunității – va avea loc duminică, 2 iunie, în zona de picnic a lacului Noua. În acest an, 11 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov strâng fonduri pentru a organiza grupuri de suport pentru mame din medii defavorizate, tabere de dezvoltare personală pentru copii din centrele de plasament, sesiuni de pregătire specializată și complexă în domeniul artistic muzical pentru tineri talentați, cluburi de vacanţă pentru tineri cu autism, o cameră senzorială pentru copii cu dizabilităţi, un studio de înregistrări dedicat tinerilor instituționalizați pentru delicvență juvenilă care se confruntă cu diverse dependențe, şi alte proiecte care-i implică activ în viaţa comunităţii.

 

Un ambasador este cel care crede atât de tare în cauza pentru care asociația luptă să schimbe ceva, încât mișcă oamenii din jurul lui, fâcând lucrurile să se întâmple. Face fundraising, dar în special friendraising, organizează evenimente caritabile, inventează motive și contexte în care oamenii pot fi aproape de nevoie, să iasă din zona de confort și să ia atitudine. Să schimbe ceva. Să influențeze. Să facă o diferență.

 

Mai jos ai câteva portrete de ambasadori și” DE CE”-ul lor interior:

 

Filip Cosmin, ambasador al Fundației Bucuria Darului

Îndemnat de colegii de muncă și participând la Cursa Scurtă împreună cu cei de la Delaco, Filip Cosmin ne-a mărturisit că „Tabere. Trambulină pentru viață” este proiectul pentru care a decis să participe la Brașov Heroes.

Motto-ul după care se ghidează acesta este „Mâinile care ajută sunt mai sfinte decât gurile care se roagă” – fapt pe care Cosmin l-a demonstrat deja atunci când a decis să participe la Cursa cu obstacole a Comunității pentru a susține cauza fundaței Bucuria Darului.

„Ceea ce pentru tine reprezintă o sumă mică, pentru persoanele nevoiașe reprezintă o mână de ajutor”, afirmă Cosmin pe care noi l-am denumit om al binelui în societate și #eroudeBrașov. Afirmația alergătorului ne îndeamnă să donăm pentru a putea vedea cum puținul nostru oferă nenumărate clipe de fericire în sufletul unui copil ai cărui părinți nu și-ar permite niciodată să îl timită într-o tabără.

Alina Bonis, ambasador al asociației SCUT

„Ce am fi fără speranță?” – ne îndeamnă Alina Bonis să ne gândim.

Este mamă, este soție și este femeie. Știe cât de greu îi este să facă toate aceste „meserii” și să le facă bine, așa că a decis să se implice în cauza Asociației „SCUT„ – „Mama, erou în cursa familiei!”, ca ambasador. Vrea să le ofere celor 7 mame implicate în acest proiect șansa de a spera din nou. Să spere că lumea se poate schimba și pentru ele. Să spere că dificultățile prin care trec nu sunt veșnice. Și să spere că se pot simți din nou femei.

„Implică-te! Fii schimbarea în bine!” – acesta este mesajul Alinei pentru voi, oamenii de bine ai comunității. Haideți să oferim șansa unor mame de a putea să aibă grijă de copiii lor. Haideți să oferim șansa unor copii de a se bucura de mamele lor. Haideți să ne bucurăm că am reușit să ajutăm.

Brașov Heroes este despre fericire, despre îndeplinirea dorințelor și despre învierea speranțelor. Implică-te și tu și oferă puțin bine comunității. Donează sau Aleargă și schimbă destinele unor oameni mai puțini norocoși decât tine.

Alina Bonis

Raluca Brînzaru, ambasador al asociației Care for dogs

Cel puțin o dată în viață ai văzut un cățel singur pe stradă, probabil al nimănui. Și cel puțin o dată în viață ai văzut un cățel fericit. Ei bine, asta fac ei – cei de la Asociația „Care for Dogs” – adună cățeii singuri și încearcă să le ofere ospitalitatea unui cămin și iubirea unei familii.

Raluca Brînzaru este vice-președintele asociației, dar și ambasador al cauzei – „Căldură și în clinică nu doar în suflet” și încearcă să le ofere cățelușilor din adăpost confortul necesar. Acum au nevoie de un termoșemineu pentru că în anotimpurile reci aceste animale sunt greu de întreținut. „Lumea ar trebui să știe câtă nevoie avem de acest termoșemineu. E greu să pleci de la adăpost iarna după ce ai terminat de dat mâncare la căței și de făcut curat știind că ai câini bolnavi care stau în cuști sau care nu se pot ridica sau că avem puiuți mici în clinică și că nu avem cum să le menținem o temperatură constantă.” – ne-a mărturisit Raluca.

Donează sau aleargă și poți fi cel care oferă o șansă la viață pentru un cățel din adăpost.„Saving one dog won’t change the world but for that one dog the world will change forever.”

Raluca Brînzaru

Laura Morariu, ambasador al asociației ADDIP

Zâmbete – Așa ar convinge Laura Morariu pe cineva să îi susțina cauza, i-ar zâmbi.

Este ambasador al cauzei – „Și TU poți fi SUPEREROU” și vrea să împartă zâmbete cât vezi cu ochii, motiv pentru care Laura este alături de copilașii din centrele de plasament de mai bine de 4 ani. Îi place să ajute, îi place să facă bine și îi place să vadă cum lucrurile se schimbă cu adevărat. Ea crede în această cauză și vrea, împreună cu ceilalți ambasadori, să trimită 15 adolescenți din centrele de plasament într-o tabară pentru a-i ajuta să învețe cum să își recunoască emoțiile și cum să și le gestioneze. Laura consideră că „o îndrumare, un sprijin, o întâlnire, o discuție ” cu cei din centrele de plasament îi poate ajuta pentru tot restul vieții. Ea face acest lucru și este foarte fericită. E clar, răsplata ei sunt zâmbetele celor pe care îi ajută.

Hai și tu să faci puțin bine și vei primi un zâmbet și recunoștința celor ajutați. Donează sau aleargă și ajută un adolescent să învețe cum să se comporte cu propriile emoții după ce căminul în care a stat timp de 18 ani nu îi va mai fi „acasă”.

Și nu uita – „Să fim împreună, pentru un zâmbet!”

laura morariu

De ce vreau să fiu ambasador?

 

Alexandra Grancea

asociația Art Respect

”Personal, cred că puterea de comunicare prin muzică este infinită! Muzica transmite mesajul si atinge emoțiile într-un fel în care cuvintele nu reușesc să o facă! Îi aduce pe oameni împreună și îi face să simtă la fel. Muzica este un altfel de diplomat, ea pavează drumul către înțelegere, poate deschide suflete și duce către crearea unui sentiment de înțelegere a celuilalt, dincolo de ceea ce înseamnă cooperare prin cuvinte, prin politică, business. Cred că muzica oferă tuturor oportunitatea de a învăța mai mult despre sentimentele celorlalți, în interiorul propriei comunități, de la minorități, de la majoritate! Muzica unește!”

 

Elena Tromppy

Cercetașii României

Sunt cercetaș de mai bine de 25 de ani (de când aveam 7 ani). Beneficiile educației cercetășești le simt clipă de clipă pe plan personal și profesional. Anul acesta alerg și sunt ambasador pentru a duce mai departe în ceea ce cred – că în fiecare zi puterea exemplului face diferența.

 

Brasoveanu Gabriela

Asociaţia Rază de Speranţă

Asociaţia Rază de Speranţă a devenit un reper important în viaţa mea, la fel ca Brașov Heroes. Este al treilea an consecutiv când am fost aleasă ambasador pentru cauza “ 4×4 pentru Speranţă” a Asociaţiei şi este modul meu de fi vie şi utilă în comunitatea în care trăiesc. Iubesc oamenii şi nu ştiu alt fel de a-mi arăta recunoştinţa pentru tot ceea ce am în viaţa mea decât oferind şi eu la rândul meu un pic din timpul meu, priceperea mea, iubirea mea şi puterea de a sprijini oamenii.

 

Dimișcă Angela

Grup de inițiativă Pauza nonformală

”Elevii din Crizbav au luat inițiativa de a transforma curtea școlii într-un spațiu de joacă și învățare. Cred mult că atunci când elevii iau inițiativa și se implică să construiască, devin mai responsabili, capătă încredere în ei și învață să comunice cu ceilalți. Îi poți ajuta și tu să își ducă proiectul la bun sfârșit printr-o donație sau alergând alături de ei.”

 

Palade Aurel

Fundația Rafael

Am ales sa fiu ambasadorul Fundației Rafael pentru ca o tradiție trebuie dusă mai departe. Am fost ambasadorul Fundației Rafael în fiecare an, de la prima ediție a Brașov Heroes. Fac asta pentru că aici sunt oameni care merită! Aici am găsit o lume specială, o lume mult mai frumoasă decât lumea în care trăim, o lume plină de speranță, bunătate și iubire. Aici am găsit o mare familie, FAMILIA Rafael.

 

Andrei Mihai

Fundația Conservation Carpathia

Salutare, sunt Mihai și îmi place să merg pe munte aproape săptămânal. Se întâmplă tot mai des să văd zone mari de pădure rase complet, ceea ce îmi stârnește un puternic sentiment de tristețe și neputință. Astfel, am decis să donez pentru Fundația Carpathia, alături de colegii mei de la Asperitas, alergând pe 2 iunie la Brașov Heroes. Obiectivul de 5000 de lei setat la Brașov Heroes acoperă costul de plantare și creștere a 1000 de puieți. Plantează și tu, donând sau alergând!

24Fun_Brasov_ed339_A_pag5-6