De Citit : Editoriale

Paște niște dragoste

| 29 martie

… sau paste some love. Depinde cum îți sună mai bine.

Nu știu alții cum sunt, dar eu simt că devin mai nostalgică și mai emoțională cu fiecare an sărit peste 35. Dar și mai înțeleaptă. Atâta timp cât sunt în echilibru, nu trimit notificări acolo sus. Încă nu e deranjant nici pentru mine, nici pentru cei din jur, cred 🙂

Dacă te scarpină curiozitatea, am 39 acum când scriu aceste rânduri. Mda! Și asta e relativ. Posibil să mai îmbătrânesc nițel până termin de scris, căci ultimele zile din martie tare agitate și amestecate au fost. S-o fi întâmplat ceva cu Mercurul. Știi că mă opresc din scris acum, nu? De ce? Am nevoie de răpsunsuri de la prietenul Google. Ta da! Uite ce-am găsit… Aceasta este cea mai mare veste a săptămânii 25 – 31 martie. Mercur s-a aflat până acum în mișcare retrogradă, în Pești. Din 28 martie, revine la mișcarea directă, ceea ce va aduce valuri de confuzie, dar și de inspirație în egală măsură. E nevoie să-ți recalibrezi “sonarul” pentru a detecta oportunitățile. Bazează-te pe intuiție, dar nu lua decizii finale și nu semna nimic până când nu ești sigur încotro te îndrepți.

Măcar știu ce se întâmplă, că prea mă puneam doar pe mine la zid. Pff! Mi s-a luat o piatră de pe inimă. E scris în stele. De aici agitația din capul meu și a celor din jur. Suntem și-n Post și nici vorbele, nici gândurile grele nu-s ușor de digerat.

Știi momentul ăla în care te uiți la părinții tăi și te enervează tot ceea ce fac și ce zic, dar oftezi și-i îmbrățișezi,  că-s ai tăi și trecând peste toate relele îți sunt dragi și înveți să te bucuri de părțile lor bune? Așa este și cu sărbătorile și cu zilele proaste. Să luăm ce ne place și ce ni se potrivește de la ele. Și să ne facem un follow up. E important să tragem concluzii și-n viața de acasă și-n cea de la muncă.

Când se apropie luna aprilie îmi revin doar amintirile care -mi plac legate de pregătirile de Paște. Pe celelalte le-am trimis în spam, cel mai probabil. Îmi amintesc doar partea în care mergeam cu tata la cumpărături sub pretextul că-l ajut cu plasele, deși avea mașină și cu listele, deși eu era aia care-l deviam de la listă, dar mergea de fiecare dată. O făceam pentru că-mi plăcea de fapt să fac cumpărărturi și pentru că avem parte de timpul meu doar cu tata. Mi-a lipsit în copilărie, el fiind plecat mulți ani la muncă în Rusia. Și da, ce să mă mai ascund, pentru că știam că -mi pică ceva haine noi. Cred că de la el am moștenit pasiunea shoppingului, de aia făceam echipă bună. Și de fiecare dată îi spuneam mamei alte prețuri mai mici, ca să nu o enervăm. De asta nu m-am vindecat încă. O mai fac și cu iubitul meu. Amintiri culinare nu prea am. De mică nu am mâncat miel, și cu anii am renunțat la orice fel de carne. Fain mai era faptul că la slujba de înviere ne întâlneam cu tot felul de prieteni și că ne străduiam să ținem post, dar nu ne ieșea de prea multe ori. Mai târziu am văzut altfel Paștele și mi-a plăcut mai mult. L-am văzut ca pe o ocazie de a petrece mai mult timp cu oamenii dragi, ca pe un moment de pauză de la maratonul zilnic, ca pe un motiv să ne reamintim unii altora să fim mai buni și să așezăm mai multe amintiri decât mâncare în jurul mesei. Pornind de la ideea asta, ți-am pregătit câteva articole despre un bistro parizian care are în spate ideea de familie și stil de viață sănătos Le Pompom Rouge. Îmi place maxim cum sună. O călătorie a burgerilor de la fast food la gourmet, la Massimo. O poveste despre călătoria de la pasiune la business coafată cu măiestrie de Ciprian Vaida. Dacă tot vom avea câteva zile libere de Paște e bine să știm ce filme sunt de văzut. Vlad Copilu și-a făcut treaba. Ieșim mai mult în oraș? Observăm mai multe despre serviciile, curăţenia şi produsele oferite de cârciumile din Brașov? Ne ajută și Mihai Fetcu de la Bar Dome, cu observații notate de ochii unui profesionist. Și pentru că e fain să stai la masă, dar e bine să eviți excesele și să știi ce și cum să mănânci, îți face cunoștință cu un specialist în nutriție, diete și stil de viață, Laura Avram. Și între timp, chiar dacă ținem post ne putem bucura de cârmciumg și mâncare gustoasă. Vezi ce se ascunde în spatele ușilor la Mediterra. Și pentru un stil de viață FUN ieși din casă în fiecare zi, la muncă, la teatru, la film, la cină cu prietenii, la o plimbare în parc, la o expoziție, la o librărie. Încearcă să ții post și de la social media și să socializezi și offline cu prietenii. Răsfoiește revista și vezi ce-ți face cu ochiul. Pentru un Paște ca la carte ți-am pregătit și niște recomandări #decitit de la Editura All. Noutăți de la Castelul Bran, dacă ai chef să te simți turist în orașul tău, un șase din 49 cu noroc la teatru, modificări din social media, și în rest să ai parte de dragoste. Cu zâmbete, Alina.

Ne vedem în mai, luna mea de suflet. Până atunci, să ai zile FUNtastice!