De Citit : Interviuri

Exclusiv Tabu.ro, regizorul Florin Serban despre pelicula „Eu cand vreau sa fluier, fluier”

| 23 februarie

Pelicula "Eu cand vreau sa fluier, fluier" regizata de Florin Serban
a fost distinsa cu doua premii la Festivalul de film de la Berlin:

distincţia "Alfred Bauer" pentru noi perspective in cinematografie, si Ursul de Argint. Despre reactii, vise sau proiecte viitoare povesteste chiar Florin Serban, intr-un interviu acordat Tabu.ro.

Ce înseamnă pentru tine Ursul de Argint?
E un premiu foarte important mai ales din partea că vine din partea lui Werner Herzog, un mare regizor pe care îl admir mult. Acum, nu vreau să se creadă despre mine că nu apreciez acest premiu, din contră, dar cred că mai importantă va fi reacţia publicului decât cea a criticilor. E mai important pentru mine când filmul se întâlneşte cu publicul. Nu cred că e un film mai bun sau mai prost decât alte filme care au luat premii importante la festivaluri, dar cred că are ingredientele necesare pentru a atrage în săli publicul tânăr, care merge la mall. Eu cred că o să fie un success, nu unul comparabil cu cel al filmelor de boxoffice, dar va fi un success. E bine povestit, are emoţie, acţiune, o poveste de dragoste şi e dramatic. Românilor le place dramatismul. Când faci un film e ca şi cum te duci cu găleata la fântână.
Important e să te întorci cu ea plină acasă, să nu fie fisurată, iar cu filmul ăsta noi am umplut găleata.

Când visai să iei un premiu la ce premiu te gandeai?

Fiecare festival are un fel de specific. Cannes e mai artistic şi mai subţire. Veneţia e mai experimental, mai aproape de filmele asiatice. Berlinul e mai politic şi mai social. Când lucram la scenariu, ştiam că festivalurile sunt prima poartă spre succes şi ne-am gândit chiar la Berlin pentru că filmul are componentele pentru a fi un success la festivalul ăsta.
CITESTE MAI DEPARTE INTERVIUL PUBLICAT PE TABU.RO.