De Citit : Știri

Transilvania Film lanseaza filmul „Cealalta Irina”

| 27 martie

Filmul "Cealalta Irina", regizat de Andrei Gruzsniczki, care s-a clasat pe locul al treilea la Bergamo Film Meeting, desfasurat in perioada 7-15 martie 2009, va fi lansat de Transilvania Film in toamna anului 2009.
Inspirat dintr-o poveste reala si avandu-i in distributie pe Andi Vasluianu, Simona Popescu, Vlad Ivanov, Doru Ana, filmul spune povestea lui Aurel si a Irinei Jianu, un cuplu care se stabileste in Bucuresti cu speranta unei vieti mai bune. Aurel se angajeaza ca bodyguard intr-un mall, in timp ce Irina obtine un post intr-o companie egipteana.
Dovedind implicare si devotament, tanara primeste din partea companiei propunerea de a lucra la Cairo timp de 3 luni. Oferta pe care nu o poate refuza, datorita promisiunilor financiare. Cand revine acasa, Irina este schimbata, mult mai vesela si mai increzatoare in viitor. Dupa un timp, este chemata din nou la Cairo.
In ziua reintoarcerii ei acasa, Aurel primeste un telefon din partea consulului roman din Cairo, care il informeaza ca sotia sa s-a sinucis.
Informatiile confuze pe care le primeste il fac pe Aurel sa creada ca nu e vorba despre o sinucidere si porneste in cautarea adevarului.
"’Cealalta Irina’ vorbeste despre indiferenta si lipsa compasiunii, despre cautarea Dulcineei, sau ce a mai ramas din ea. Personajul principal este un alt Don Quixote, dar fara Sancho Panza, care traieste intr-un vis. Si, cum se intampla in toate visele, filmul este eliptic", a declarat regizorul Andrei Gruzsniczki.
Dupa prezenta in competitia oficiala la Festivalului de Film de la Bergamo, "Cealalta Irina" va participa la goEast Film Festival, in cadrul sectiunii Highlights, in perioada 22-28 aprilie 2009.