De Citit : Știri

Thomas Ciulei merge cu “Podul de flori” la Festivalul de Film de la Istanbul

| 28 mai

Thomas Ciulei va participa cu Podul de flori la cea de-a doua editie a Festivalului de Film Documentarist – Zilele documentarelor la Istanbul, care va avea loc intre 2 si 7 iunie, informeaza NewsIn.
Documentarul Podul cu flori prezinta viata de zi cu zi a unei familii de emigranti din Republica Moldova, oferind o perspectiva impresionanta asupra lumii de la marginea Europei.
Festivalul Documetarist este organizat de Eurasia Art Colective, organizatie neguvernamentala dedicata crearii unei platforme de dialog intercultural si interdisciplinar prin organizarea de studii culturale, practica artistica educationala, festivaluri si evenimente de arta contemporana.
Editia de acest an a festivalului, care se va desfasura in locuri prestigioase din Istanbul, include 68 de documentare turcesti si internationale.
Filmele documentare ale regizorului Thomas Ciulei, printre care Graian (1995), Face Mania (1997), Asta e (2001) si Podul de flori (2007), au fost recompensate cu numeroase premii la festivaluri internationale.
Sursa: NewsIn