De Citit : Recomandări

Nistor Becia, absolvent al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Braşov, o poveste de succes

| 23 septembrie

De multe ori, mass media vorbeşte despre absolvenţii Universităţii Spiru Haret care sunt personalităţi publice sau vedete. Noi dorim să vă prezentăm poveşti de succes despre oameni mai puţin cunoscuţi, dar care sunt vârfuri ale domeniilor în care activeză, fie că vorbim despre muzicieni de renume internaţional, jurnalişti, înalți magistrați, psihologi care lucrează cu Scotland Yard-ul sau tineri informaticieni ce primesc finanțări de milioane de dolari de la marile companii din Silicon Valley.

 

Anii de facultate rămân unici în viaţa fiecăruia dintre noi. Este perioada în care ne dezvoltăm atât profesional, cât şi personal. Dintre cei peste 325.000 de români care au absolvit Universitatea Spiru Haret, mai mult de trei sferturi profesează și se bucură de recunoaștere în domeniul de studiu pe care l-au urmat.

Alumnii Universităţii Spiru Haret au demonstrat că pasiunea, determinarea şi munca susţinută au fost pilonii de bază pentru a-şi construi drumul profesional dorit. Aşa că nu au ezitat să pună în practică cunoştinţele şi abilităţile dobândite pe parcursul anilor de studii.

Nistor Becia este unul dintre absolvenţii noştri, un tânăr remarcabil, care a dovedit că are potenţial încă din perioada studenţiei. Este doctor în Psihologie în Marea-Britanie, unde este stabilit şi lucrează în domeniul clinic începând din anul 2009.

Nistor şi-a început cariera în domeniul psihologiei în Marea Britanie imediat după absolvirea masteratului de Consiliere Psihologică şi Educaţională al Facultăţii de Psihologie şi Pedagogie din Braşov şi admiterea sa la un program de doctorat în cadrul Institutului Metanoia din Londra.

Pentru el, faptul că este absolvent al Universităţii Spiru Haret este un motiv de mândrie şi spune, de fiecare dată când are ocazia, că pentru el această facultate a fost o treaptă de lansare în lumea academică.

Până foarte recent, Nistor a fost coordonatorul departamentului psihologic la Spitalul de Psihiatrie ‘Priory’ din Ţara Galilor. În luna aprile 2020, devine Directorul Clinic al serviciilor de autism şi dizabilităţi pe sudul Ţării Galilor unde supervizează procesul de coordonare şi management al situaţiei de criză generate de epidemia virusului COVID-19 pentru persoanele cu dizabilităţi.

În paralel cu activitatea sa desfăşurată în sistemul de sănătate, Nistor s-a făcut cunoscut şi în cadrul Societăţii Psihologilor din Marea Britanie (BPS) unde, pe durata studiilor sale de doctorat a deţinut funcţia de ofiţer de legătură şi reprezentant al doctoranzilor, în felul acesta colaborând cu diferite universităţi din Marea Britanie.

După terminarea doctoratului, devine coordonator naţional al reţelei de dizabilităţi în cadrul divizei de consilere psihologică din Regatul Unit.

Nistor este de altfel şi co-autor al unor articole şi lucrări publicate cu colegi din cadrul societăţii psihologilor din Marea Britanie. Este actualmente implicat şi în colaborări la nivel internaţional în domeniul supervizării cu universităţi din Asia. La această universitate, Nistor supervizează studenţii de medicină care se specializează în cadrul psihologiei clinice şi al psihiatriei.

Păstrarea legăturii în domeniul academic cu rădăcinile sale din România se face prin intermediul Această facultate, pe 23 Noiembrie 2018, îi oferă premiul de prietenie şi apreciere pentruu succesul său în domeniul psihologic şi eforturile sale continue de a menţine o strânsă colaborare cu locul de unde a plecat şi unde va continua să inspire studenţi şi specialişti.

 

#universitateaspiruharet #admitere #studentlaUSH #brasov