De Citit : Știri

Michael Jackson, o afacere buna pana la urma?

| 29 iunie

Datorii de 500 de milioane de dolari, o serie de 50 de concerte anulate pentru care s-au vandut sute de mii de bilete in cateva ore, record absolut.
Michael Jackson ramane, dupa moartea sa, cu un bilant inchis cu pasive de sute de milioane de dolari, adica un colos care a generat in urma sa un dezastru financiar? Sau este si poate fi o afacere banoasa, ca in zilele bune ale celebrei vedete?! Un bilant realizat de Money.ro
50 de ani, dintre care 45 activi in muzica. 750 de milioane de discuri vandute in intreaga cariera, averea sa fiind cotata, la un moment dat, la circa 500 de milioane de dolari. Moartea lui a adus prima blocare a Google dupa multi ani, acelasi lucru intamplandu-se si cu site-ul de socializare Twitter, si cu cel de sindicalizare video YouTube.
Mai mult, vanzarile artistului, care se pregatea de un turneu de 50 de concerte la Londra – miscare considerata de multi drept una de redresare a situatiei financiare dezastruoase a starului -, au crescut exponential pe iTunes, platforma online a Apple, in ultimele zile, noua din zece albume achizitionate prin intermediul site-ului fiind ale lui Jackson.
Audientele tv de dupa anuntul mortii lui Jackson au fost propulsate automat, in Romania, de exemplu, existand chiar triplari ale audientei fata de o zi normala. Michael Jackson, cel mai cunoscut si controversat artist al ultimelor trei decade, decedat joi, lasa in urma un imperiu prabusit, gata sa fie devorat de creditori, rude si de apropiati. Astfel, desi detinea, de exemplu, drepturile de difuzare asupra albumelor Beatles – din care ar fi putut obtine peste un miliard de dolari -, starul a murit cu datorii de 500 de milioane de dolari, trei copii a caror custodie este incerta si controverse legate de consumul de medicamente.
Traficul site-urilor de stiri din intreaga lume a crescut cu aproximativ 50% dupa decesul lui Michael Jackson. Motorul de cautare Google s-a confruntat cu un numar-record de solicitari pentru cautari dupa cuvintele-cheie “Michael Jackson”. in prima faza, reprezentantii companiei au crezut ca este vorba despre un atac de tip spam. De altfel, Google a fost inaccesibil in dupa-amiaza zilei de joi, ca urmare a numarului mare de utilizatori. Site-ul publicatiei “LA Times” a contabilizat mai mult de 2,3 milioane de vizualizari ale paginilor sale intr-o singura ora, mai mare decat in orice interval de 60 de minute din 5 noiembrie 2008, ziua scrutinului prezidential din SUA. Unul dintre purtatorii de cuvant AT&T Wireless a declarat ca “au fost trimise aproape 65.000 de SMS-uri pe secunda, care au generat cel mai mare varf de trafic SMS din istoria companiei”.
Citeste mai mult pe Moneyexpress.ro.