De Citit : Știri

Kurt Cobain comemorat la 15 ani dupa moarte

| 09 aprilie

Piatra realizata in memoria lui Kurt Cobain, din fata Lacului Washington, este acoperita cu flori, poezii, un pachet de Lucky Strike si graffiti. Fanii au lasat flori si suveniruri in onorea lui Cobain, chiar langa casa sa din Seattle.

“Mi-e dor de vocea si chipul tau frumos”, scria pe una dintre declaratii. “Multumesc pentru ca m-ai inspirat”, scria pe alta.

Acum 15 ani, intr-o zi de miercuri, corpul neinsufletit al lui Kurt Cobain a fost gasit de un elecrician. Solistul de la Nirvana, in varsta de 27 de ani, s-a sinucis cu o arma automata, fiind sub influenta heroinei.

Moartea sa a sfarsit lupta cu drogurile si l-a adaugat pe Cobain pe o lista lunga cu muzicieni, ca Jimi Hendrix si Janis Joplin, a caror cariera a fost scurtata de dependenta de droguri.

O parte din cenusa lui Cobain a fost imprastiata deasupra unui rau din statul Washington, iar cealalta salasluieste intr-un templu budist.

Pe data de 9 aprilie, in Seattle, va avea loc un concert in memoria lui Cobain, cu scopul de a strange bani pentru Comitetul Memorial Cobain, din care face parte si bunicul artistului.

Cand a murit, Cobain a lasat in urma o avere estimata la milioane de dolari. Cu toate acestea, avocatul angajat de Love, Rhonda Holmes, sustine ca cea mai mare parte din acesti bani lipsesc.

Sursa: CNN