De Citit : Știri

Disc inedit Laura Stoica

| 27 noiembrie

Albumul Vino a fost inregistrat in 2000, insa la acea data casele de discuri l-au refuzat pe motiv ca artista nu mai era „pe val“.
„Incearca sa-ntelegi ca nu e prea tarziu/ Sa ma lasi alaturi sa iti fiu“, canta Laura Stoica pe albumul postum Vino, lansat joi, 26 noiembrie, la Sala Radio din Bucuresti. Cu zece ani in urma, versurile se adresau celui drag. Acum se potrivesc foarte bine si fanilor, pentru care nu e niciodata tarziu sa descopere zece piese inedite, ce n-au mai aparut niciodata pe vreun material discografic. „Albumul a fost inregistrat in 2000, cu sase ani inainte de moartea sa tragica“, precizeaza Alexandru Stoica, fratele cantautoarei, care a primit acum trei ani discul nefinalizat de la impresarul Aurel Mitran. Intrebat de ce s-a hotarat sa lanseze discul abia in 2009, fratele artistei replica: „Nu a fost o idee de marketing, pur si simplu asa am simtit“.

Discul Vino include atat melodii rock (As fi vrut), dar si piese mai lirice (Noaptea, primul extras de single) compuse, in colaborare, de Laura Stoica. Albumul mai include un bonus, clipul piesei Mereu ma ridic pe un text semnat de Zoia Alecu. Impresarul Laurei Stoica din anii 2000, Aurel Mitran, isi aminteste cum s-a nascut acest album: „Ea a vrut neaparat sa faca albumul, i-am spus sa intre in studio, l-a inregistrat, iar apoi am incercat sa caut o casa de productie, insa nimeni n-a vrut sa scoata albumul. Asta desi era singura solista de muzica rock din Romania“. Era perioada in care se considera ca „o artista trecuta de 30 de ani nu mai are ce povesti“, isi aminteste Mitran.

Citeste mai departe pe cotidianul.ro.