De Citit : Știri

Celebrul designer Alexander McQueen s-a sinucis

| 11 februarie

Designerul britanic Alexander McQueen a încetat din viaţă! Purtatorul de cuvant al companiei sale a confirmat informaţia conform căreia McQueen a fost găsit mort şi că este vorba despre o sinucidere.

Tragicul incident a survenit la doar trei ani după ce buna prietenă a lui Alexander, Isabella Blow, s-a sinucis. Isabella este cea care l-a ajutat enorm în carieră pe McQueen, devenit un creator de modă de talie mondială.

Sursa s-a limitat la a dezvălui public decesul designerului şi a adăugat că este o pierdere enormă şi că nu se vor mai face alte comentarii din respect pentru McQueen. Stirea decesului celebrului designer a facut rapid inconjurul lumii.

Din informaţiile care au apărut recent, se pare ca Alexander a fost găsit spânzurat în apartamentul său din centrul Londrei, iar o sursă apropiată acestuia a declarat că designerul era extrem de deprimat după ce mama sa a încetat din viaţă în urmă cu o săptămână.
Alexander McQueen ar fi trebuit sa participe luna viitoare cu o noua colectie la Saptamana Modei de la Paris.
CITESTE MAI DEPARTE PE TABU.RO.
surse: SkyNews, ThisIsLondon, DailyMail, Washington Post, Wall Street Journal, Elle Uk, New York Times.
Alexander McQueen era renumit pentru colecțiile sale controversate și pentru show-urile de prezentare neconvenționale. A fost cazul colecției sale de toamnă-iarnă din 1995 intitulată "Highland Rape" în care au defilat modele cu aspect neîngrijit și îmbrăcate cu haine zdrențuite, amintește Reuters.
Născut în cartierul muncitoresc East London, Alexander, mezinul familiei cu șase copii, s-a lăsat de școală la vârsta de 16 ani și s-a dedicat modei, intrând în ucenicie la atelierul de croitorie Savile Row.
La scurt timp după ce a absolvit prestigioasa școală de modă londoneză Central St Martins s-a afirmat drept unul dintre tinerii designeri de modă promițători. A câștigat premiul British Designer of the Year de patru ori între 1996 și 2003.
CITESTE MAI DEPARTE PE REALITATEA.NET.