De Citit : Recomandări

Aleargă TU pentru EI powered by Miele. Cros online în beneficiul pacienților HOSPICE

| 03 septembrie

 Cea de-a 12-a ediție a crosului Aleargă TU pentru EI, powered by Miele ia startul anul acesta într-o formă nouă, adaptată condițiilor impuse de pandemie.

Astfel, pe 26 și 27 septembrie, oricine vrea să alerge, indiferent de vârstă sau de experiența în alergare, poate să-și dedice efortul pacienților îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței. Alergarea poate fi individuală sau alături de familie și prieteni, în grupuri care să nu depășească 10 persoane, conform normelor în vigoare.

            Înscrierile sunt gratuite iar sponsorii curselor vor dona 10 lei pentru fiecare kilometru alergat, pentru susținerea serviciilor de îngrijire oferite de HOSPICE Casa Speranței.

 

Ne bucurăm să avem din nou alături partenerii de cursă lungă ai crosului, care au ales să ducem mai departe tradiția acestui eveniment chiar și în aceste vremuri pline de greutăți și incertitudini. Avem nevoie să fim împreună pentru pacienții noștri adulți și copii, extrem de vulnerabili în fața pericolului COVID-19 și, în aceeași măsură, împovărați de suferință și de singurătate, rămași de prea multe ori fără alternative de îngrijire în sistemul medical.

Pentru EI alergăm pe 26 și 27 septembrie și sperăm să fim cât mai mulți. Ne-am propus să strângem astfel 30.000 de euro, sumă care ar acoperi cheltuielile pentru aproximativ 650 de consultații la domiciliul pacienților noștri”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

 

            Cele 3 curse ale crosului acoperă distanțe diferite, pentru a putea fi accesibile unui număr cât mai mare de susținători. La Cursa Miele de 10 km și Cursa Varta de 20 km sunt așteptați alergătorii experimentați, în vreme ce cursele Autoliv de 2 km și Dräxlmaier de 1 km sunt deschise oricui vrea să ajute, chiar fără un antrenament susținut în prealabil.

            Înscrierile se fac gratuit pe site-ul team.hospice.ro iar în weekend-ul competiției alergătorii trebuie să urmeze 3 pași simpli:

  • Să monitorizeze cursa cu o aplicație de alergare
  • Să facă o postare publică pe pagina personală de Facebook cu un screenshot cu numărul de kilometri realizați și hashtag-ul #alergpentruei
  • Să distribuie postarea proprie în pagina evenimentului Aleargă TU pentru EI

Alergătorii pot susține de asemenea serviciile gratuite ale fundației prin donații sau strângeri de fonduri pe platforma galantom.ro.

Crosul dă startul ștafetei internaționale The Great HOSPICE Challenge, organizată împreună cu celelalte centre din rețeaua Hospices of Hope din Marea Britanie, Statele Unite, Serbia, Albania, Republica Moldova. În aceste țări vor fi organizate weekend-uri de alergare sau ciclism cu scopul de a atinge 50.000 de km pentru cei 50.000 de pacienți îngrijiți în rețeaua Hospices of Hope. Finish-ul ștafetei va fi pe 10 octombrie, de Ziua Mondială a Îngrijirii Paliative.

HOSPICE Casa Speranței este din 1992 membră în rețeaua Hospices of Hope, rețea care își propune să dezvolte paliația în sud-estul Europei și să asigure accesul gratuit la îngrijire a unui număr cât mai mare de pacienți cu boli incurabile.

 

Despre HOSPICE Casa Speranţei

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 28 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 35.000 de copii și adulți

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.