De Citit : Editoriale

Verde, turcoaz, roz și albastru!

| 23 iulie

Până acum totul a fost cuminte, atunci când vorbeam despre culorile de păr care se poartă. Odată cu schimbarea radicală de culoare a unor celebrități precum Delia Matache care de la blondul ei simpatic a trecut la cel mai puternic verde posibil, se pare că și clientele noastre au devenit mai cutezătoare și încearcă diverse nuanțe excentrice.
Ceea ce este și mai interesant este faptul că și brandurile de produse ne ajută foarte mult. Până acum o astfel de nuanță puternică nu rezistă foarte mult și după câteva spălari ea părăsea fibra capilară lăsând doar o urmă pală din ceea fusese inițial.
Cum se obțin astfel de culori?
Este adevărat, nu există colorant permanent, oxidativ care să deschidă culoarea naturală și să pigmenteze  cu albastru sau verde. Pentru a putea obține o astfel de nuanță părul are nevoie de decolorare sau să fie deja într-o bază foarte deschisă. Cu cât este mai deschis nivelul părului după decolorare, cu atât va fi nuanța mai vibrantă. Pentru a păstra intensitatea culorilor eu recomand intreținerea lor, acasă cu diverse șampoane sau măști ,,colorate”. Foarte importantă este și expunerea la diversi factori externi. Șamponarea excesivă, aportul termic repetat și clorul din piscină pot influența în mod neplăcut calitatea acestor culori.
Într-adevăr se cer nuanțele puternice, însă nu toata lumea își dorește tot părul turcoaz sau roz. Care sunt combinațiile de culoare care merg?  Iată câteva sugestii: culoarea de bază 4 foarte închis și cu pigment rece natural, iar vârfurile decolorate prin tehnica ,,balayage” și apoi aplicat un verde sau turcoaz peste zona deschisă. Rezultatul este incredibil de spectaculos, însă nu atât de extrem. O altă combinație plăcută este aceea dintre blond foarte deschis cenușiu, cu mese subțiri albastru deschis poziționate în zona osului occipital.
Și ar mai fi multe precum rozul cu blond somon sau roșu intens cu violet, plus o multitudine de modalități de poziționare și aplicare.
Posibilitățile sunt deci infinite și nu îmi ajunge un editorial să vorbesc despre asta!
Vă aștept la salon pentru mai multe sugestii de colorare!