De Citit : Recomandări

Tort cu aromă de portocale

| 05 aprilie

Masa de Paşte este cu siguranţă una dintre cele mai bogate de peste an. Pe lângă preparatele clasice vin şi eu cu o propunere foarte dulce. Si aromată, gustoasă, cremoasă şi sănătoasă! Chiar şi asa, vă recomand să consumaţi preparatele de paşte cu moderaţie, pentru a nu vă pune stomacul la încercări grele. Consumati câte puţin din fiecare. Si asezati în centrul mesei o salată imensă – slavă cerului că piaţa abundă în salate, leurdă, lobodă, ştevie. Eu recomand să începeti cu salată, să vă săturaţi, şi mai apoi să ciocniţi câte un ou, să gustaţi nişte drob. Aş vreau eu.. dar nu va fi aşa nu? 😛
Câteva cuvinte despre torturile raw vegan. Nu sunt greu de făcut, Ca ustensile, aveti nevoie de un robot de bucătărie ceva mai bunicel, de 1000W, ce contine un blender şi un vas cu lamă în formă de S.
Sigur că puteti face crema şi într-un blender cu o putere de 600W. Iar pentru blat, vă poate ajuta şi o masină de tocat nuci, sau orice altă metodă găsiti la îndemână. Trebuie doar sa fiti creativi.
Secretul la torturile raw este să mixezi nucile caju până când crema devine foarte fină, cu textura smântânii clasice. Abia după aceea puteti adăuga îndulcitorul şi aromele dorite. Este bine să hidratati nucile caju câteva ore, dar nu este obligatoriu. Le aşezati în blender cu lichid cât să le egaleze nivelul şi apoi procesati. Lichidul poate fi apă, lapte de cocos sau suc de fructe proaspăt. In caz că blenderul învârte în gol, mai adăugatti câte o lingură de apă până când se formeaza un vortex. Este bine să porniti cu o viteză mica, apoi măriti spre maxim şi apoi descreşteti viteza de procesare ( dacă robotul permite acest lucru).
Nu vă speriati de crema iese prea lichidă. Untul de cacao are un rol numa` bun pentru a o face fermă când o puneti la rece. Dacă nu aveti unt de cacao, folositi unt (ulei) de palmier. Are acelaşi rol. Il topiti la bain marie înainte de a-l încorpora în cremă. Lecitina este ca un fel de emulsificator şi va face crema foarte fină. Iată ce uşor se face o cremă de tort raw vegan. Blatul se face şi mai simplu: măruntiti nucile mai întai, apoi tăiati curmalele cât mai mărunt, şi le procesati împreună în robotul cu lama în S. Adăugati 2 linguri de apă în timp ce faceti acest lucru, iar compozitia va deveni foarte lipicioasă. Puneti o foaie de copt pe baza formei de tort cu peretii detaşabili si apoi aşezati compozitia în strat uniform, presând cu degetele..
Acestea au fost “tainele” unui tort raw fantastic, cu care vă veti impresiona musafirii! Vă doresc o primăvara frumoasă şi un Paşte fericit alături de cei dragi!

Tort de portocale

Ingrediente pentru o formă de tort cu diametru de 26 cm.
Blat:
200 gr migdale
150 gr curmale
2 linguri apă.
Se măruntesc migdalele, se adaugă curmalele tăiate mărunt, se procesează şi se asează în tava de tort, aşa cum am scris în editorial. Puneti la rece pană cand preparati crema.

Crema:
500 gr caju
Coaja rasă de la 1 portocală
Sucul de la 4 portocale
10 linguri ulei de cacao/palmier
2 linguri de lecitină de soia (optional)
4 linguri de miere/sirop de agave

Impărtiti cantitătile în două, căci blenderul nu va putea procesa o dată toată cantitatea. Preparati crema cum am scris în articol: caju, suc de portocale, coaja rasă, îndulcitorul, lecitina şi uleiul. Mixati crema până devine fină, o aşezati peste blat şi apoi puneti tortul la congelator până a doua zi. Inainte de servire se tine în frigider 3 -4 ore să se dezghete încet. Poftă mare!