De Citit : Recomandări

The Story – Sergiana

| 01 octombrie

Sergiana Restaurant
Domnule draga, afla ca mare cinste si bucurie ne-ai facut când ne-ai bagat in sama. Si mai afla ca si noi te-om cinsti de esti numa unu, ori cu muierea, ori cu cine te-ai aflat si te-ai intales. Ca asta-i rostu nost. Sa ne grijim de toate ca sa te imbucuri c-ai sezut in locanta noasta. Ca altminteri nu-i pomeneala sa te intorni s-altdat.

Si sa mai stii, domnule draga, ca noi te-om astepta in toata ziua cu bucate alese, grijit tocmite, bere rece nemtasca si vinuri de soi, de pe la noi, ca sa-ti tihneasca si sa te aline la casa sufletului!

Dara ia aminte! Lasa nacazurile si nevoile la usa, nu te aseza cu stresu la masa ca nu ti-a umbla bine! Vinu si bucatele, de le-i ajuta c-o palinca s-o snoava ticluita, or face traba mai buna.

S-apoi baga de sama, la noi, in chimnita si in gradina, se manânca-n trii limbi cu mare gura bucuroasa. Saseste, ungureste si româneste. Doar p-o forma de-i pofti o proba de cetire, pentru trii feluri de vita, toate la fel de ocose-n farfurie, da’… da tot altfel: muschi de vaca cu tarhon, ca la Helder, ori la fel de bine-un muschi de vaca cu surt de costita afumata, ca la Pesta, si fain si-al treilea Muschi de vita, cu sos pestrit si strochituri de ficatei.

Om gasi minteni ceva pre cum ti-i vrerea: iuteli reci ori fierbinteli innecate-n sosuri, ori zvântate,…toate s-aduna si se potrivesc ca-s … Bunataturi din Ardeal.