De Citit : Recomandări

Single malt whisky

| 20 august

Facem o pauza cu cocktailurile de cateva numere si va vom oferii informatii despre mariile categorii de bauturi alcoolice, improspatand in acest fel si memoria barmanilor. Prima categorie de bauturi sunt Single Malt-urile.

Single malt whisky

Spus pe scurt Single Malt-ul este un whisky distilat la o singura distilerie, care este produs dintr-un singur tip de cereale de obicei orz si in putine cazuri secara. In cazul in care whisky-ul este produs la mai mult de o distilerie il numim Watted Malt, Blended Malt sau Pure Malt. Trebuie stiut ca este produs peste tot prin lume dar cele mai cunoscute vin din Scotia, Irlanda si Japonia. Orz, drojdie si apa sunt singurele ingredinete ale Single Maltului, iar legea impune sa fie invechit cel putin trei ani si maturat in butoaie de stejar. De asemenea, trebuie remarcat faptul că pentru whisky, spre deosebire de vin, procesul de maturare nu continua în sticlă. La varsta declarata, vechimea este data de cel mai tanar single malt din mixtura. Modul de servire la whisky este "ont he rock’s" = cu gheata; si "straight up" = fara gheata, rare ori intalnim un cocktail care sa aibe la baza whisky.
Exemple de Single Malt-uri: Lagavulin, Delmore; Glenmorangie; Glenfiddich, The Ileach, Aberlour, The Irishman, Suntory Single Malt, Mihael Collins etc.