De Citit : Recomandări

REȚETĂ PENTRU A 2-A ZI

| 24 iunie

Salutare!
Bine ne-am regăsit în această perioadă uşor caniculară. Fiind în plin sezon estival, nu este nici o surpriză pentru nimeni faptul că petrecerile se ţin în lanţ şi că oamenii aleg să se recreeze după câteva luni bune de muncă.
Chiar dacă optează pentru o călătorie la mare sau la munte, un lucru este cert: oamenii vor să uite de stresul cotidian şi aleg de foarte multe ori calea alcoolului. Nimic greşit până aici, atâta timp cât totul se petrece într-o limită normală. Dar ce facem atunci când acea limită se depăşeşte? Mai ales a 2-a zi când se simt repercursiunile unei nopţi petrecute ”în forţă”?
În acest scurt articol, o să mă concentrez mai mult pe a 2-a zi, pe “remediul miraculos” care trebuie consumat pentru “a mai alunga din demoni”.
O să vă spun de la început că nu există o soluţie miraculoasă¸un leac care să vă ofere imunitate totală asupra mahmurelii, însă o să vă povestesc foarte pe scurt de o băutură ce nu ar trebui să lipsească din repertoriul dumneavoastră atunci când aţi decis că aţi avut prea mult.
Dacă nu aţi ghicit, este vorba despre “Bloody Mary”, unul dintre cele mai populare cocktail-uri din lume. Această popularite vine de la faptul că oriunde v-aţi duce în lume, veţi da peste o altă variantă a acestei băuturi. Practic, fiecare barman are (sau cel puţin ar trebui) să aibă o reţetă pentru Bloody Mary şi fiecare vă va spune că băutura sa este cea mai bună.
Primul aspect care propulsează această băutură în topul băuturilor preferate este multitudinea de vitamine ce se regăsesc în conţinutul său. Este “obligatoriu prin lege” să foloseşti la construcţia acestei băuturi doar ingrediente proaspete (fructe, legume, seminţe, mirodenii, ierburi, etc). Dacă folosiţi ingrediente îmbuteliate, efectul curativ nu va mai fi la fel puternic, iar acest lucru este esenţial atunci când vorbim de băuturi de genul acesta.
Un alt aspect ar fi modul prin care alegeţi să preparaţi băutura. Băutura trebuie să fie rece, omogenizată dar foarte puţin aerată. Sucul de roşii este foarte sensibil şi odată ce ia contact cu mult aer, devine plat şi îşi pierde din aromă, aşa că s-a optat la nivel internaţional ca băutura să fie rulată, modalitate ce o veţi găsi explicată mai jos.
Acestea fiind spuse, vă invit să preparaţi această băutură ori de câte ori simţiţi nevoia, puteţi să o savuraţi înainte de masă ca şi aperitiv înainte de masă sau puteţi să faceţi o cantitate mai mare pe care ulterior să o împărţiţi cu prietenii, la un picnic.
24Fun Bloody Mary
Pahar: collins, plin cu gheaţă cuburi
Decor: ¼ morcov proaspăt, castravete murat, pătrunjel
Metodă: roll it (rulat)
Ingrediente:
40 ml vodka (recomand Ketel 1)
20 ml suc proaspăt de lămâie
80 ml suc proaspăt de roşii
Tabasco, Worchestershire (sosuri picante)
Sare, piper
Se pun toate ingredientele împreună cu gheaţă într-un pahar tip “collins” şi după aceea se varsă tot conţinutul într-un alt pahar de acelaşi tip. Repetaţi mişcarea de mai multe ori până ce mixul este bine răcit şi omogenizat. La final puneţi decorul şi sunteţi gata de “brunch”!
Spor la (de)gustat,
Mihai Fetcu