De Citit : Recomandări

POVESTIRILE LUI HOFFMANN @ OPERA BRASOV

| 29 martie

„POVESTIRILE LUI HOFFMANN”, o operă inedită, pe scena lirică brașoveană

 

Miercuri, 30 martie 2016, de la ora 11.00, în Sala Operei, copiii sunt invitați să vizioneze spectacolul „Frumoasa din Pădurea Adormită”, pe muzică de Marius Țeicu și scenariul de Silvia Kerim. „Frumoasa din Pădurea Adormită” este un musical adaptat după povestea scrisă de Frații Grimm. Prințesa Aurora este vrăjită  ca la cea de a 16-a aniversare să se înțepe într-un fus otrăvit. Pentru a preveni acest lucru, tatăl său o ascunde, dând-o în grija zânelor bune. Destinul însă se împlinește și prințesa cade într-un somn adânc împreună cu toată împărăția. Ea trebuie salvată de un prinț, al cărui sărut o poate trezi din adormire.

În distribuție: Mariana Tomescu, Corina Klein, Simona Mărcan, Asineta Răducan, Cristina Roșu, Geanina Tomescu, Rodica Iuga, Nicolae Zaharia, Mugurel Oancea, Cristian Dicu. Regia: Attila Török. Preț bilet: 10 lei.

 

Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” vă așteaptă miercuri, 30 martie 2016, de la ora 17.00, la muzeu (Piața Sfatului nr. 25), la Recitalul de la ora 5  intitulat „Peste vârfuri…”. Interpretează: Andreea Gurguiatu – soprană, Andromeda Nemeș – soprană, Anca Manea – mezzosoprană, Nora Vlad – actriță și Sena Ducariu – pianistă.

În programul recitalului sunt cuprinse arii, duete și țerțete de W.A. Mozart din operele „Flautul fermecat” și „Nunta lui Figaro”, aria Motanului Încălțat din opera cu același titlu de Cornel Trăilescu, aria Micuței Mi din opereta „Țara Surâsului” de Fr. Lehar, dar și lieduri, cum ar fi: „Ochi albaștri” de E. Caudella, „Peste vârfuri” de Ghe. Dima, „Floricică de pe apă” de T. Brediceanu.

Intrarea se face pe bază de bilete care se achiziționează la intrarea în sala de concert a muzeului. Preț bilete: 2 lei – elevi, studenți; 3 lei – pensionari; 5 lei – adulți.

 

Sâmbătă, 2 aprilie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programat spectacolul cu opera fantastică „Povestirile lui Hoffmann”, compusă de J. Offenbach, pe libretul lui Jules Barbier și Michel Carré, după nuvelele fantastice ale scriitorului german E.T.A. Hoffmann. Premiera a avut loc la Opera Comică din Paris, în anul 1881. Offenbach a fost un mare admirator al acestui scriitor și a dorit să creeze un subiect care să reunească personaje din mai multe nuvele. Personajele sunt numeroase și extrem de diferite: patru tipologii feminine (păpușa mecanică Olimpia, curtezana Giulietta, gingașa Antonia, cântăreața Stella), patru intriganți malefici (Coppelius, Dapertutto, Doctor Miracle, Lindorf), trei servitori ciudați – de la comic la malefic – Piticchinaccio, Cochenille și Franz. Personajul titular Hoffmann este însoțit în călătoria sa imaginară de muza sa Niklausse. Aceasta îl sfătuiește, îl ocrotește, îl salvează de la momente de deznădejde, îl determină să continue permanent desăvârșirea creației. Opera „Povestirile lui Hoffmann” îmbină comicul cu tragicul și fantasticul. Partitura muzicală are momente vocale de mare virtuozitate („Aria Olimpiei”), duete devenite celebre („Barcarola”), arii  cu o melodicitate deosebită („Aria diamantului”), toate acestea reunite într-o atmosferă plină de mister și poezie. Regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu, iar scenografia de Rodica Garștea. În distribuție: Cosmin Marcovici (Opera Naţională Română Iaşi), Nicoleta Chirilă, Cristina Radu, Ioana Mărgărit, Asineta Răducan, Lorand Cristian, Cristian Dicu, Nicolae Zaharia, Mugurel Oancea, Marian Reşte, Valentin Marele, Gabriela Hazarian, Irinel Felea, Paul Tomescu, Simona Mărcan. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

Preț bilete: 30 lei; 20 lei

 

Tot în această zi, pe 2 aprilie, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, pentru al doilea an consecutiv, Opera Brașov se alătură asociațiilor „Theoemydor” și „Rază de Speranță” Brașov în demersul lor de acceptare și înțelegere a persoanelor care suferă de această disfuncție, iluminând clădirea instituției în culoarea albastră.

 

 

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.

Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).14 DSC02558 13