De Citit : Recomandări

Peach Crunch

| 30 septembrie

gata… am terminat, am terminat cu prezentarile de whisky, cognac, vodka si alte baze alcoolice, oricum de cateva numere am adus lucruri noi si am informat, indeajuns zic eu, consumatorii de bauturi simple "straight up" .
Vorbind putin despre ce vom face pe viitor, Peach Crunch, Kiwi Bird, Byzantine, sunt cateva cocktaluri de care vom vorbi in urmatoarele numere. Ele au combinatii de busuioc-gin-fructul pasiunii, kiwi-menta, rozmarin-piersici si multe alte combinatii de care nu stim, dar care pot fi facute foarte usor. Trebuie sa intelegem ca, bauturile cele mai apreciate si sanatoase sunt cele care au in compozitie doar o baza, sau cel mult doua, iar aroma sa fie naturala, fructe in combiatie cu plante, toate proaspete.
Incepem azi cu Peach Crunch, un cocktail foarte, foarte interesant, prin aroma care o elibereaza rozmarinul in compozitie.
El se prepara intr-un pahar old-fashion, muddling pe piersici si pe frunzulitele de rosmarin, adaugam gheata, siropul de zahar, fresh de lime iar la sfarsit romul, totul agitat energic si strecurat peste gheata pisata.

Peach Crunch

Pahar: Old Fashion
Metoda: Muddle, Shake and Strain
Ingrediente: 40 ml rom alb
15 ml sirop de zahar
10 ml fresh de lime
4 feliute de piersica
7-8 frunze de rozmarin

Decor: Spring de rozmarin, piersica