De Citit : Recomandări

Pași mici, efecte mari.

| 14 mai

www.corinabacalu.blogspot.ro
Frumusețea pornește întotdeauna din interior. Când organele noastre sunt în formă maximă, acest lucru radiază în exterior. Mai mult decât atât, pe plan psihic vom fi mai relaxați și mai binedispuși. Cui îi place să stea ore în șir la ușa doctorului așteptând cu teamă să intre și să-și primească diagnosticul? Vă spun eu: nimeni! Pentru asta trebuie să facem câteva schimbări în viața de zi cu zi. Începem cu alimentația, ne
informăm asupra a ceea ce scrie pe eticheta mâncării pe care alegem să o punem în coș. Ți se pare că ești la ora de chimie când citești toate acele formule? Atunci pune alimentul înapoi pe raft. Cu cât este mai simplu, cu atât este mai bun. Încercați să evitați hipermarketurile deoarece acolo mâncarea stă pe raft mult mai mult timp decât ar trebui. Căutați magazine mici, cu producători locali. Să îi ajutăm și pe ei… că doar suntem români. Evitați mezelurile și amestecurile periculoase de carne tocată și condimentată. Grijă mare și la conservele cu pește. În lactate și carne se găsesc cantități de antibiotice și alte chimicale periculoase de aceea este bine să le consumăm cu moderație și din surse cât mai sigure. Dacă nu aveți astfel de surse, atunci încercați să reduceți cantitatea și să măriți aportul de verdețuri din piață, mai ales acum primăvara, când natura ne vine în întâmpinare cu buruieni extraordinare: macris, stevie, lobodă, pătrunjel, leuștean, urzici. Când vă pregătiți de mâncare încercați întotdeauna să aveți jumătate din porție formată din crudități și jumătate din mâncare gătită, indiferent dacă este de origine animală sau nu. În acest fel, organismul va primi și enzime și vitamine ce vor ajuta la digestia mâncării gătite și fibre pentru a ajuta colonul să o elimine mai bine din corp.
Consider acest pas foarte important: 50% hrană vie, 50% hrană gătită. Mai apoi vă sfătuiesc să folosiți produse naturale la demachiat, spălat pe dinți, măști pentru păr. Pentru că pielea preia acești nutrienți și îi duce în sânge. Și asta face și cu chimicalele găsite în produsele de îngrijire corporală. Eu personal folosesc uleiul de cocos la demachiat, spălat pe dinți și hidratat pielea de pe tot corpul. Am aruncat o grămadă de produse și le-am înlocuit doar cu unul.
Pentru demachiat e foarte bun și uleiul de măsline, de migdale dulci. Vă puteți face chiar și o mască de păr cu ulei de măsline/cocos.
Nu vă fie teamă să experimentați tot felul de rețete noi în care să adăugați nuci, semințe și condimente, toate crude și neprocesate.
Gustul se educă și chiar dacă la început nu vom fi foarte încântați, în timp vom ajunge să ne lingem pe degete… dar pe șustache… că nu e frumos!