De Citit : Recomandări

DOAR GUSTAREA GUSTĂRILOR POATE DESCHIDE REVELIONUL REVELIOANELOR!

| 17 octombrie

header RevelionCine se așează la masă, la orice petrecere, la Sergiana Center, se așteaptă ca meniul să fie răsfățul serii. Iar cea care ridică cortina pentru ospățul care va urma este gustarea. Bogată, variată, delicioasă! Întotdeauna. Când vorbim de Revelionul Revelioanelor, debutul e Gustarea Gustărilor: în noaptea de Anul Nou trebuie să ai pe masă porc, pentru că așa cum godacul râmă doar înainte, și tu vei avansa doborând toate obstacolele. Trebuie să ai pește, ca să fii ager și iute în tot ce faci. Asta știu bucătarii noștri, dar mai știu multe altele… Și atunci gustarea adună ruladă din mușchiuleț de porc cu smochine lângă o piftie care concurează orice aspic simandicos. O ruladă din ficat de porc cu ceapă caramelizată mai aduce un strop de dichis în farfurie și introduce  brânzeturi fine sau combinații subtile între vegetale și brânzeturi. Pește? Avem dar nu așa, oricum… vorbim de balotină de somon și șalău, învelită în alge Nori, o specialitate distinsă, soră bună cu măiestria care naște sushi-ul, sau o delicioasă salată de homar și să nu uităm giganticele frigărui cu creveți Panko. Am spus, suntem la Sergiana, așa că printre atâtea specialități nu puteau lipsi Bunătățurile din Ardeal. De data asta blazonul nostru îl poartă Salamul Chietrosu, chiar acela care a primit medalie de aur la IFFA 2013, tocmai la Frankfurt! N-am pomenit nici măcar toate piesele din farfuria cu gustarea, dar nu e loc de dubiu: Gustarea Gustărilor deschide Revelionul Revelioanelor! La Sergiana Center.

Rev_gustare_modificata