De Citit : Recomandări

CRAwCIUN FERICIT!

| 15 decembrie

Încep prin a îmi dori să aveţi parte de un Crăciun minunat, alături de persoanele pe care le iubiţi. Îmi doresc să fiţi sănătoşi, bucuroşi şi cu lumină în suflet!
Vă propun o reţetă foarte asortată cu straiele lui Moş Crăciun! De faceţi aşa bunătăţuri, Moşul va veni cu siguranţă.. şi s-ar putea să nu mai plece de la voi!
În general, pentru prepararea dulciurilor raw se foloseşte frigiderul, nicidecum aragazul. Ceea ce leagă, întăreşte şi dă un gust bun deserturilor este uleiul de cocos şi uleiul de cacao. Acesta este lichid la o temperatură peste 30 de grade, iar sub 0 grade devine solid.
Ulei de cacao, respectiv de cocos, găsiţi pe internet, mai scump sau mai ieftin, în funcţie de calitatea acestuia, de locul de provenienţă, etc, etc..
Ingredientele le veţi găsi în fotografia alăturată iar aici vă voi detalia procesul de manufacturare!
Aşadar.. pe locuri… fiţi gata.. gooo raaaw!
Avem nevoie de un robot de bucătărie bunicel, ideal de 1000W. Este un gadget ce nu trebuie să lipsească din bucătăria oricărei familii ( fie ea raw ori ba)
Punem mai întâi migdalele decojite/caju în vasul robotului şi le transformăm în făină ( folosim funcţia Pulse). Adăugăm apoi mierea, sfecla roşie, uleiul de cocos/cacao şi procesăm până la omogenizare. La final turnăm puţină apă şi mixăm, iar compoziţia devine lipicioasă. Aşezăm o folie alimentară în formele de tartă şi punem puţină “cocă”. Modelăm compoziţia în strat uniform folosind degetele ( la nevoie se pot umezi cu putină apă). Punem la rece.
Între timp punem caju-ul scurs în blender şi adăugăm apă până îi egalăm nivelul. Procesăm la blender până când devine o cremă fină ( aprox 2 – 3 minute). Apoi adăugăm mierea, untul de cocos şi de cacao, vanilia, sucul de lămâie. Mixăm până când toate sunt bine încorporate şi cu grijă turnăm cremă în tarte. Dăm la congelator peste noapte. A doua zi se scot formele, se aşteaptă 10 minute, se scot trăgând uşor de folie. Apoi se aşează pe o farfurie, se ornează cu fulgi de cocos, bucăţele de caise deshidratate, mentă proaspătă. Se ţin în frigider până când vor fi consumate!
Va îmbraţişez!

Reţetă
Blat
200 gr migdale albe/caju
2 linguri miere sau după gust
4 linguri sfeclă roşie rasă
4 linguri ulei de cocos-cacao
2 linguri apă
½ linguriţă praf de scorţişoară (optional)

Cremă
150 gr caju pus în apă 3 ore
2 linguriţe miere
mijlocul răzuit al unei păstai de vanilie
4 linguri ulei de cocos
4 linguri ulei de cacao
1 lingură suc de lămâie