De Citit : Recomandări

Calciul în alimentaţia raw

| 06 octombrie

Calciul este esenţial pentru oase şi dinţi. Ştim asta cu toţii. Mă întreb însă câţi dintre noi ştiu că avem nevoie de calciu şi pentru sănătatea inimii, sistemul circulator, ţesutul muscular, sânge şi piele? Hmm.. mai puţini cred eu. În lumea vegetalelor avem calciu din plin. Îl găsim în morcovi, pudră de roşcove şi în frunze verzi de toate soiurile. Migdalele şi nucile braziliene sunt şi ele surse excelente de calciu. Seminţele de floarea soarelui crude şi cele de susan sunt foarte bogate în acest mineral important. Atunci când descoperim şi adoptăm o dietă bogată în hrană vie, vom primi cadou multe alte bucurii: limpezime în gândire, fericire şi iubire pentru tot ceea ce ne înconjoară. Stresul va dispărea şi o dată cu el multe probleme de sănătate. Spun asta, deoarece atunci când ducem o viaţă haotică, cu nopţi pierdute, dimineţi cu cafele tari şi ţigări, prânzuri cu hrană nesănătoasă şi acidă, seri în cluburi cu mult alcool, corpul este în stare de alertă. Am menţionat băuturile acidulate şi dulciurile pline de zahăr? Brrr…

Organismul încearcă să combată efectele nocive ale acestei vieţi haotice punând la bătaie mineralele stocate în corp. Calciul este scos din rezervele din oase şi folosit pentru anihilarea substanţelor toxice ce le ingerăm. Efectele nu întârzie să apară: stare de oboseală continuă, palpitaţii ale inimii, piele îmbătrânită, carii dentare, dureri de oase. Sunt foarte des întrebată dacă nu consum lapte de unde îmi procur calciu. Eu duc o viaţă liniştită, încercând să stau departe de vicii nesănătoase. Şi calciu am din plin în organism. Încercaţi să fiţi cât mai echilibraţi şi moderaţi în viaţa de zi cu zi şi atunci nu veţi mai avea nevoie de suplimentare în alimentaţie a calciului.
Cel ce îl primiţi din hrana vie este mai mult decât suficient! Iar după ce vă hrăniţi cu bunătăţuri, ieşiţi afară şi râdeţi la soare! Cu toţi dinţii! Ce dacă se vor uita trecătorii cu ochii mari la voi? Zâmbiţi-le şi lor! Vă recomand călduros să încercaţi lapte din seminţe de susan crude.
Le găsiţi la magazinele naturiste.
Aveti nevoie de un blender bunicel, de 1000 W putere.

Reteta Lapte de susan:
1 lingură generoasă cu seminţe de susan ( hidratate minim 2 ore)
1 linguriţă cu miere
250 ml apă plată.
Preparare:
Se pun toate în blender şi se pulsează câteva secunde. Se strecoară prin tifon şi se serveşte repejor.
Pentru un gust mai prietenos, se poate adauga 1 linguriţă de cacao, rezultând o delicioasă băutură de ciocolată.