De Citit : Recomandări

apRAWvizionare

| 02 decembrie

Adică.. de unde ne aprovizionăm dom`le de toate mâncărurile aieste crude şi bio? De unde?
De câte ori spun ce mănânc, după privirea uimită şi încurcată a celor ce sunt curioşi de acest stil de viaţă, aud: da` ce mănânci tu este mult mai scump! Şi pe deasupra şi imposibil de găsit! Neah! Hai să lămurim şi treaba asta!
La început da.. este ceva mai costisitor. Deoarece trebuie să le cumperi, să le încerci. Să combini şi să reţeteşti (ia uite că inventaşi şi un cuvânt nou). Pentru că aşa trebuie şi doar aşa înveţi. De poti mânca hrana precum ţi-a lăsat-o mama natură, te poţi considera ajuns la ţelul suprem! Dar până ajungem acolo facem o uşoară tranziţie. Trebuie să ne obişnuim cu gustul treptat, iar mâncarea tre` să semene puţin cu ceea ce am tot mâncat o viaţă întreagă! Şi la consistenţă, şi la aspect. Bun. O dată ce treci de aceasta perioadă de tatonare a terenului raw urmează o perioadă în care vei şti cât ai mâncat, ce ai mâncat. Nu iţi vei mai cumpăra 1 kg de caju săptămânal când tu vezi că ai un consum de 250 gr într-o lună. Vei constata în câteva luni că traiul raw este chiar mai ieftin decât cel omnivor. Asta cu condiţia să nu îţi faci în fiecare zi câte 1 tort raw şi tot felul de mâncăruri ce au la bază ingrediente mai scumpe.
Acum să lămurim de unde ne aprovizionăm. Pe scurt: legume şi fructe proaspete din piaţă de la ţărani! Nuci, direct de la sursă: din copac! De avem la ţară rude ce au nuci în grădină ne putem considera bogaţi! Cumpărăm ( îi drept, la preţ redus în funcţie de gradul de rudenie şi simpatie ) vreo 2 – 3 saci.
Eeee.. acum îi treabă puţintel mai complicată! De unde luăm noi uleiuri presate la rece, condimente, hrişcă, alge marine, fructe uscate, produse oleaginoase ,prafuri si alte minunăţii?? Dar ustensile pentru germinat, aparate de deshidratat, de măcinat şi de ce ,doamne ia-mă, mai trebe pentru o viaţă raw lipsită de griji? Ei bine, toate acestea se găsesc într-un loc tare drag mie. Vă spun – când merg acolo, petrec ore în şir privind produsele de pe rafturi, mirosind, gustând, întrebând ce face una şi ce nu face alta… Este un adevarat paradis. Şi aşa îi şi spune: Paradisul Verde. Pe strada sfântului Ioan. La numărul 6. O dată ce îi călcaţi pragul, veţi deveni molipsiţi de binedispoziţia şi zâmbetele celor de acolo şi încântaţi de produsele de calitate, revenind mereu.
www.corinabacalu.blogspot.com

Reţetă
Brânzică de migdale

Ingrediente:
1 cană (250 ml) cu migdale

Preparare
Se pun în apă migdalele de seara. A doua zi se scot, se strecoară, se înlătură pieliţa, şi se pun în blender cu apă cât să le acopere. Mixăm până totul devine cremă. Punem într-un tifon şi agăţăm undeva să se scurgă şi lăsăm la temperatura camerei 12 ore. Apoi se adaugă sare, ceapă verde şi mărar.. Sau adăugăm măsline, ori ardei capia. Sau orice altceva dorim. Se consumă cu poftă! Bună! Aşa sa fie!