De Citit : Recomandări

Amaretto Sour

| 01 iunie

Un cocktail de vara, sour, usor, special pentru impatimitii de migdale. Este scurta descriere a batranului Amaretto Sour, care, isi are originea (la fel ca toata familia de cocktailuri tip Sour) in Statele Unite.
Atipic, il intalnim destul de rar in meniurile din baruri si restaurante, desi reteta acestui cocktail este usor de preparat. Acesta a fost si motivul pentru care, saptamana asta am urcat acest cocktail pe prima treapta a podiumului din bar.

In Romania barbatii nici nu vor sa auda de cocktailuri, rezumandu-se la bauturi simple gen whisky "on the rock’s" sau "straight up" (cu gheata sau fara gheata), iar femeile reprezinta 90% dintre consumatori de cocktail.
Vodka Marini; Side Car; Manhattan; printre care si Amaretto Sour, sunt cocktailuri destul de masculine, perfecte pentru serile racoroase.

Amaretto Sour

Pahar: sniffer (pahar de cognac)
Metoda: shake & strain
Reteta: – 40 ml. Amaretto Di Saronno
– 10 ml.. fresh de lime
– 15 ml. sirop de zahar
– splash de sprite
Decor: lime
Mod de preparare: Intr-un shaker plin cu gheata se adauga ingredientele (in ordinea retetei), agitam timp de 15-16 secunde. Iar tot continutul il rasturnam intr-un pahar sniffer. Se serveste cu paie scurte.