Sau, mai bine zis, ce trebuie neapărat să încerci la House54.
#3 – Steak
De câte ori ţi s-a întâmplat să ceri bucătarului „o vită rare” şi să ţi-o aducă – scuzaţi limbajul – „talpă”? Să mai primeşti şi o explicaţie de genul: ne cerem scuze, dar la noi în România vita nu este bună! Dar pe Lună oare cum o fi?… în stare de imponderabilitate cu siguranţă! Ai să mă crezi acum când o să îţi spun că de aceea am ales să deschid un steak house (unde vita este desigur vedeta, dar mai găseşti şi alte preparate la grătar), pentru că vreau să mănânc o vită bună şi să simt că la final am plătit o porţie, nu că mi-am cumpărat o vacă …
Nu am făcut totul singur, ci cu ajutorul unui expert care mi-a explicat, de la achiziţie până în farfurie, cum ar trebui să arate bucata ideală:
– Grăsimea marmorată care se găseşte în carne, este unul dintre cei mai importanţi indicatori – o vezi cu ochiul liber şi cu cât carnea este mai marmorată cu atât devine mai delicioasă la prăjire deoarece această grăsime se topeşte şi frăgezeşte carnea, păstrând-o suculentă,
– Carnea trebuie maturată, lăsată să „respire” într-un mediu controlat termic şi niciodată nu se pune la gătit direct scoasă din frigider,
– În funcţie de partea aleasă sau de modul de gătire trebuie potenţat gustul cu diverse sosuri.
Aşa că te aştept „la o vită” bună şi nota o vei da tu la final!