De Citit : Editoriale

Spicy veggies stir-nonfry

| 13 martie

Adică în traducere: picante legume agitate neprăjite :))))
Ceea ce înseamnă un fel de mâncare de legume prăjită la foc iute probabil pe wok, DAR în varianta raw ,fără foc, agitată în castron la temperatura camerei!

Această reţetă am găsit-o pe internet şi pentru că mi-au plăcut tare mult culorile, textura şi ingredientele, am zis să o adaptez şi să o incerc si eu!

Ingredientele le găsiţi în medalionul alăturat, iar aici vă voi explica modalitatea de preparare.

Mai întâi pregătim legumele. Păstârnacul şi morcovul le mărunţim în robot la mărimea unui bob de orez, apoi broccoli, ciupercile şi ardeiul le tăiem la dimensiunea dorită. Seminţele de floarea soarelui le putem lăsa aşa, sau le mărunţim şi pe ele puţin în robot.

Amestecăm toate ingredientele într-un vas şi le lăsăm să se hodine.

Intre timp preparăm sosul.. foarte important de altfel. Fără el, nu ar mai fi spicy stir-non fry style.

Punem în blender uleiul, sosul de soia, roşiile şi toate celelalte ingrediente şi le mixăm vreme îndelungată de 2 – 3 minute până când roşiile devin pastă şi se integrează perfect în compozitie. Vom avea acum un sos bine mirositor ( de la roşiile deshidratate), galben roditor ( de la curry şi turmeric) şi picant ispititor ( de la pudra de chilli)

După ce sosul îi gata, îl integrăm uşor în legumele nerăbdătoare, zâmbim şi ne gândim la ceva frumos şi amestecăm cu dragoste, încetinel.

Lăsăm să se aşeze olecuţică, şi punem legumele într-un castronel mic, le îndesăm puţin cu o lingură de lemn şi apoi le rasturnăm rapid într-o farfurie mai mare, să capete forma rotundă, cum vedeti în fotografie. Ca niste profesionişti dom’le! Eu am servit lângă "soldăţei" din legume! Peste legumele picante am pus un moţ de pesto de pătrunjel, rămas în frigider de cu o zi în urmă! Şi câteva seminţe de cânepă şugubeţe! :))) A mers de minune!

Ingrediente:
2 cani de păstârnac
2 morcovi
1/2 cană seminţe de floarea soarelui hidratate 1 oră
3/4 cană brocoli mărunţit
1/2 cană de ciuperci feliate subţire.
1/2 ardei gras tăiat subţire.

Ingrediente
1/4 cană ulei de măsline
1/3 cană roşii deshidratate
1 linguriţă pudră de chilli
1 1/2 linguriţă praf de curry
1 linguriţă praf de turmeric
1 lingură sos de soia Tamari
1 lingură de miere

(3-4 porţii)