De Citit : Altele

Geografie urbană

| 18 iulie

 

Proștii sunt ca vulcanii nămolosi, care sunt niște rude mai indepărtate ai celor noroioși. Au o bolboroseală specifică, continuă, o sintaxă de rufă murdară, o uitatură de milog agresiv. Dintre proști, cei mai periculoși sunt cei care cred ca detin adevărul. Mai exact, il posedă. Si-l posedă in toate pozitiile. Pe toti aceștia ii vom vedea din nou invadand ca niste zombie internetul și discutiile teve pe legea cainilor comunitari care este in Parlament pentru a fi pusa in acord cu cererile Curtii Constitutionale. Curtea a zis că eutanasierea se va putea face doar după ce autoritatile locale vor consulta populatia.
Din toata legea, culmea, este singurul lucru care ii interesează pe toti: sunt unii care cred ca patrupedele comunitare trebuie omorate, iar altii care cred contrariul. Nici unii, nici altii nu au habar de reglementări europene, de legea in vigoare, de legea care stă sa vina. Simplu, și parca auzi vulcanii bolborosind ca un terci lasat la foc mic.
Legea, in forma plimbata acum prin parlament, are o masura care ar limpezi cat de cat lucrurile: ai o catea și nu vrei sa o sterilizezi, plătești o taxa. Iar puii ei vor fi, la randul lor, drăgutii tăi cătei de companie.
S-ar castra astfel principala conductă de alimentare cu caini vagabonzi a marilor orașe: iubitorii de animale care nu iubesc atat de mult și puii animalelor proprii incat să le tină in curte, și să nu le arunce pe stradă.
Dar, evident, asta nu contează. Hai, să moară cainii! Hai, să moară cei care vor să moară cainii!