De Citit : Editoriale

ASEMENĂRI ÎNTRE ARTE!

| 16 noiembrie

Se spune că a fi coafor înseamnă a fi artist. Nu am crezut acest lucru până când nu am aprofundat un pic subiectul desenului. Evident că m-am grăbit și am sărit direct la tehnici de realizare a portretelor, deoarece am considerat că această ramură a desenului mă poate ajuta să îmi dezvolt creativitatea .

Am rămas surprins să aflu câte principii seamănă între ele și am hotărât ca în acest editorial să le împărtășesc cu voi :

,,Cea mai importantă particularitate a desenului este relația de reciprocitate dintre artist și modelul său. Este o relație de intimitate creativă și constructivă bazată pe personalitățile lor .“

,,Cerința de bază pentru desenarea portretului este ca acesta să se realizeze din dorintț ambelor părți și să fie reciproc acceptate, de model și de artist.”

,,Modelul va avea o dorință firească de a se face reprezentat, vizualizat.”

,, Părul nu este o parte anatomică, dar influențează natura portretului, chiar și tehnica de lucru sau analiza compozițională. Părul și frizura exprimă personalitatea modelului, iar din punct de vedere compozițional, pune în evidență contrastele, accentuează raportul de lumini și umbre, contralumina și raportul dintre culoarea părului și a pielii. ”

Principiile după care funcționează tehnicile de realizare a portretelor și coafura sunt incredibil de similare. Un atl lucru pe care l-am observat din acest mic experiment al meu , este faptul că o grămadă de termeni se regăsesc de ambele părți și există o grămadă de informații care te pot ajuta să înțelegi mai bine ce înseamnă frumusețe, simetrie și armonie. Nu îmi rămâne decât să duc la bun sfârșit micul proiect și să aplic aceste cunoștiințe noi tuturor clienților ce calcă pragul salonului nostru.