De Citit : Altele

POVEȘTI DE AMBASADORI @ BRASOV HEROES, 11 IUNIE LAC NOUA

| 01 iunie

#eroidebrasov nu sunt doar cei care aleargă la Brasov Heroes, cursa cu obstacole a comunității, ci sunt şi cei care antrenează energia altor oamenilor în acte de dăruire.

Poți sprijini proiectele și ambasadorii lor intrând pe http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/. Sau hai pe 11 iunie să alergi alături de ei!

  1. Biolan Mihai Alexandru – Centrul pentru educaţie incluzivă, proiect Și eu pot fi campion

Atlet de performanță, cu peste 11.000 de kilometri alergați, Mihai se află deja la a doua participare la cursa cu obstacole a Fundației Comunitare, însă în acest an el luptă pentru comunitate din poziția de ambasador al proiectului „Și eu pot fi un campion!”.

În strângerea de fonduri, Mihai spune că este motivat de „zâmbetul acelor copii în suferinţă. E de ajuns ca prin pasiunea mea să pot ajuta această cauză”.

  1. Carmina Vakulovski – Asociția De-a Arhitectura, proiect De-a arhitectura în școala mea

Încântată de valoarea pe care o aduce proiectul pentru elevi, Carmina Vakulovski a acceptat să fie ambasadorul proiectului „De-a arhitectura în şcoala mea”. Profesor de meserie, eroina noastră cunoaşte perfect schimbările pe care educaţia le produce în comportamentul elevilor şi susţine acest proiectul deoarece acesta contribuie la „formarea lor elevilor ca cetăţeni activi, sensibili la mediu şi la modul în care se dezvoltă comunitatea din care fac parte”.

„Ceea ce ei fac pentru copii şi pentru dezvoltarea lor este unic şi extrem de valoros; dedicarea arhitecţilor şi activitatea lor de voluntariat m-a determinat să particip mereu la acţiunile pe care ei le întreprind”, povesteşte eroina Carmina despre motivele care au determinat-o să susţină proiectul.

  1. Alexandru Iordănescu – Asociația Milioane de prieteni, proiect ”Sterilizează, nu ucide”

Ambasadorii cauzelor înscrise la Brașov Heroes sunt oameni cu preocupări diverse. Ei integrează în viața de zi cu zi faptele bune, și le maximizează impactul transformându-le în acte filantropice.

Fie că se implică în plantarea copacilor sau că ajută prieteni mai puțin norocoși aflați în nevoie, Alex preferă anonimatul când vine vorba de acțiuni de fundraising. Singurul loc în care-i place să fie ”„descoperit” este scena. Da, astăzi vorbim despre este vocea trupei D-lema: Alex Iordănescu.

Atenție! Dacă mergi la concertele lor în următoarea perioadă și vei fi îndemnat să: Donezi, sterilizezi și astfel să salvezi, ia atitudine! pentru că Alex vorbește despre Asociatia Milioane de Prieteni și despre cum luptă împreună cu ei pentru responsabilizare și conștientizare.

  1. Ruxandra Niţu – AcTcept, proiect Vârf creativ în educație

Ruxandra nu e străină de faptele bune.

Se află la a treia participare la Braşov Heroes: în prima ediție a alergat pentru cauza Asociaţiei Milioane de prieteni, iar în al doilea an a strâns fonduri pentru proiectul Punctul tău de Informare despre Natură – PIN. În – 2017 – ales să fie ambasador pentru Asociaţia AcTcept, organizația care îşi propune să educe tinerii din Braşov să se descopere pe sine, prin ateliere care urmăresc îmbunătăţirea abilităţilor de exprimare şi de comunicare în diferite medii.

Elevii cărora li se adresează acest proiect „Vor vor avea ocazia să interacţioneze şi să se bucure din plin de cele mai frumoase beneficii ale traiului în comun: acceptare, descoperire, înţelegere, comunicare reală”, este de părere Ruxandra.

  1. Cristian Grigoriţă – Darul Auzului, proiect ”LA FEL… de speciali”

Închide ochii pentru un moment şi imaginează-ţi că nu mai ai simţul auzului. Cum ar fi viaţa pentru tine? Cum ar fi comunicarea cu ceilalţi? Dar…   cum ar fi comunicarea, dacă ei te-ar vedea doar ca pe o persoană cu dizabilităţi? Te-ai simţi dat la o parte?

Asociaţia Darul Auzului îşi propune ca, anul acesta, la Braşov Heroes, să strângă fondurile necesare realizării unui proiect: unui eveniment susţinut de copiii cu deficienţă de auz din judeţul Braşov. Aici, copiii îşi vor manifesta abilităţile muzicale, de pictură şi dans, pentru a le demonstra tuturor că un cuvânt, precum „deficienţă”, nu îi defineşte.

În alergarea lor pentru atingerea obiectivului, Darul Auzului sunt ajutaţi de un ambasador – un om care lucrează de peste 10 ani cu copiii hipoacuzici, Cristian Grigoriţă.

Cristian vede cursa din 11 iunie și ca un prilej de a porni o dezbatere onestă și o campanie de conștientizare a nevoilor copiilor hipoacuzici. În România, în fiecare an, se nasc 500 de copii cu astfel de deficiențe, iar șansa lor de recuperare depinde de momentul depistării. Un tratament timpuriu și o educație calibrată pe nevoile lor îi vor ajuta pe copii să se integreze în comunitate.

  1. Niki Mărţoiu – Cercetaşii Cristian I.C Soiu, proiect ”Lupișorii în primul lor camp”

Educaţia pentru un mod de viaţă, acceptarea diversităţii, încurajarea egalităţii, stimularea responsabilităţii prin practicarea democraţiei, toate aceste atribute câştigate prin puterea grupului şi a socializării. Ştiai că cercetăşia asta încurajează?

Niki Martoiu a înţeles importanţa acestor valori în vieţile celor mici şi, de aceea, a acceptat ca în acest an să fie ambasador pentru proiectul Lupişorii în primul camp, cu care Centrul Local Ion Soiu Cristian participă în 11 iunie la Braşov Heroes. „Cercetăşia este mai mult decât recreere, este educaţie pentru viaţă şi un mod de a trăi”, crede ambasadoarea lupişorilor, cea mai mică ramură de vârstă din cercetăşie. Fiul lui Niki, Paul, este şi el un lupişor, aşa că ea are ocazia să simtă în sânul familiei schimbările pe care le produce această experienţă.

  1. Mihaela Kovacs – Arcadia Brașov, proiect ”Micii tâmplari”

Când a fost ultima dată când ai petrecut timp alături de familia ta? Când aţi stat cu toţii la o masă ultima dată şi aţi lucrat împreună la ceva? Îţi aminteşti care este senzaţia pe care ai avut-o? Poate te-ai simţit protejat, iubit, ascultat, important. Ştii ce face Arcadia Brasov pe 11 iunie? Participă la Braşov Heroes, pentru a se asigura că din ce în ce mai multe familii vor avea oportunitatea să stea la o masă împreună şi să meşterească împreună la  ceva.

Mihaela Kovacs crede în cauza Arcadia deoarece simte în familia sa beneficiile timpului petrecut împreună. Cu familia sa meştereşte, fie lucrează cu lemn, fie coase sau împleteşte. Pe lângă asta, anul acesta va fi ambasadoarea cauzei proiectului Micii Tâmplari, la Braşov Heroes.

  1. Ioana Braşoveanu – Rază de speranţă, proiect ”Binele începe cu tine”

Cunoşti vreo persoană care suferă de autism sau alte tulburări asociate? Dacă am avut norocul ca persoanele dragi nouă să fie sănătoase şi fericite, tindem să nu acordăm importanţă nefericii problemelor celorlalţi. Asociaţia Rază de Speranţă şi-a propus contrariul: să-i ajute pe aceşti oameni să depăşească barierele pe care le întâmpină din cauza deficienţelor pe care le au. Timp de 4 luni de zile, 20 de copii cu autism şi alte tulburări asociate vor participa la un club de vacanţă, datorită fondurilor strânse – aceasta este misiunea din acest an a Asociaţiei Rază de speranţă la Braşov Heroes.

Pentru a fi sigură că misiunea va fi îndeplinită cu succes, Ioana Braşoveanu devine ambasadorul tinerilor cu autism şi luptă să dăruiască puţin din binele pe care l-a primit şi ea, la rândul său.

  1. Carmen Lomanariu – Tineri pentru Braşov, proiect ”Trusa de pictat și satul meu”

Carmen se află deja la a treia participare la Braşov Heroes, dar a mai participat la două semimaratoane. Entuziasmul său pentru Braşov Heroes a fost contagios, astfel că eroina copiilor a reuşit rapid să-şi convingă colegii să participe şi ei şi  chiar să fie parteneri ai evenimentului.

Carmen este de părere că donaţiile pentru această cauză aduc doar bine în viaţa donatorilor, deoarece orice sprijin poate însemna o privire mai atentă asupra lucrurilor care contează cu adevărat. Oricât de puţin am alege să donăm, fie că e vorba de preţul unei cafele, al unei ţigări sau al unui covrig, donaţia respectivă în mod sigur va contribui la fericirea unui copil din mediul rural.

Ambasadoarea asociației are un mesaj simplu, dar care cuprinde esenţa proiectului: „Sursa bucuriei unui copil este jocul. Haideţi să îi ajutam pe copiii de la sat să se bucure de joc, de culoare, de copilărie. Cu un simplu gest: donând!”.

  1. Palade Aurel – Fundația Rafael, proiect ”CREABIL… calea de la dizabilitate la creativitate”

De ce susţine ambasadorul nostru atât de înflăcărat fundaţia? Deoarece, spune el, „Toate activităţile care se desfăşoară în fundaţie sunt făcute cu dragoste pentru semenii noştri”. Cel mai important pentru Aurel este faptul că „datorită pasiunii pe care o depun toţi cei implicaţi în această fundaţie, vorbele devin întotdeauna fapte”, iar rezultatele implicării sale sunt vizibile în comportamentul beneficiarilor şi în sentimentul de satisfacţie al acestora.

Implică-te şi tu şi fii erou pentru proiectul „CREABIL, calea de la dizabilitate la creativitate”, ajutând Fundaţia Rafael să susţină în continuare dezvoltarea persoanelor cu dizabilităţi!

  1. Andreea Străvoiu – ADDIP Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și Integrare Profesională, proiect ”Un cadou de neuitat”

Când ai oferit ultima dată un cadou „de neuitat”? Pentru Andreea Străvoiu, răspunsul ar putea fi „în această vară”. La Brașov Heroes ea este ambasadorul care  luptă pentru ca 15 copii abandonaţi să aibă parte de cadoul vieţii lor: o tabără de 5 zile, unde aceştia vor participa la cursuri interactive, jocuri, expediţii şi, cel mai important, vor avea ocazia să simtă că fac parte dintr-o comunitate închegată, alături de colegii lor. Proiectul pentru care Andreea va fi eroină aparţine Addip şi îşi propune să aducă o schimbare în bine copiilor, atât la nivel emoţional, cât şi comportamental.

24Fun_Brasov_ed309_A_pag 3-4 niki martoiu Raza de speranta @ Brasov Heroes Ruxandra Nitu