Evenimente : Clasic

Turneul SoNoRo Conac – “Pe aripile vântului” ajunge la Biserica Fortificată din Cincșor

Dragi iubitori de muzică clasică din Brașov, din fericire concertele SoNoRo Conac din acest an ajung și-n județul Brașov, la Biserica Fortificată din Cincșor, vineri, 7 august, ora 18.00.

Concertul de muzică clasică va avea loc în măsuri speciale de siguranță legate de acces, protejare și păstrarea distanței.

Intrarea este liberă, dar se va face pe bază de rezervare în limita locurilor disponibile. Puteți face rezervări la [email protected] sau 0741.190.470!

       Turneul de muzică clasică SoNoRo Conac “Pe aripile vântului” continuă vineri, 7 august în județul Brașov, în curtea celei mai bine conservate biserici fortificate din Transilvania, cea din Cincșor. Este al șaselea concert după călătoria muzicală prin curțile și grădinile caselor memoriale, conacelor și clădirilor istorice din Vrancea, Iași, Argeș, București și Ialomița.

Publicul este invitat în curtea Bisericii Fortificate din Cincșor la un concert cu lucrări de Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Gabriel Fauré, Maurice Ravel și Jules Massenet în interpretarea muzicienilor Nicolas Dautricourt (vioară), Rebekka Hartmann (vioară), Traian Boală, (violă), Răzvan Popovici (violă), Radu Nagy (violoncel), Leo Schmidt (violoncel), Miruna Nagy (harpă) și Pablo Barragán, flaut.

Biserica Fortificată din Cincșor este compusă din patru turnuri de apărare și două incinte împrejmuite de ziduri. Construcția de secol XIII a fost inițial o bazilică romanică cu turn şi purta hramul sfințiilor apostoli Petru și Pavel. Fortificarea s-a întâmplat în secolul al XV-lea, când a fost transformată în biserică gotică. Biserica din Cincșor este cunoscută și pentru renumita orgă din 1805 care a fost adusă de către Samuel Matz Birthalm și pentru unul dintre cele două clopote, cu o vechime de peste 370 de ani.