Evenimente : Spectacole

Lacul lebedelor

Sâmbătă, 26 octombrie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, în cadrul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2019, ediția a XVII-a, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța prezintă spectacolul „Lacul lebedelor”, balet pe muzică de P.I. Ceaikovski.

Libretul baletului este unul dintre cele mai cunoscute și a fost pus în scenă pentru prima dată în 1877 în Moscova la renumitul Teatru Bolșoi, coregraf fiind Julius Reisinger, având ca sursă de inspirație o veche legendă rusă (după alții, o legendă germană, dacă judecăm după numele personajelor principale: Siegfried, Odette – Odillia, Rotbart ș.a.) și a corespuns pretențiilor compozitorului rus. Paradoxal nu a fost primit foarte bine pe moment. Totuși, în 15 ianuarie 1895, cu o nouă coregrafie realizată de Marius Petipa și Lev Ivanov a avut un succes enorm la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg.

Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, se poate întâlni în basmele mai multor popoare.

Coregrafia acestui spectacol este semnată de Mihai Babuşka, după L. Ivanov – M. Petipa. Scenografia: Adriana Urmuzescu. Asistent coregrafie: Monica Cherecheş.

 

Distribuţia:

Odette – Odile: MAYU TAKAHASHI (Japonia)

Prințul Siegfried: DOUGLAS STEWART CALLUM (Australia)

Rothbart: RYAN BROWN (Anglia)

Regina-Mamă: CECILIA URSUL

Prietenii prințului: DAIA KASHIWABA (Japonia), KEITO SHIMOMURA (Japonia)

Pas de trois: MIZUKI KUBOTA (Japonia), YURIA SOETA (Japonia), DAIA KASHIWABA (Japonia), KEITO SHIMOMURA (Japonia)

Wolfganng: GELU RÂPĂ

Lebede mari: IRENE TOMASSETTI (Italia), ANDRADA ION

Lebede mici: MIZUKI KUBOTA (Japonia), CĂTĂLINA ILIESCU, SAKI GODA (Japonia), YURIA SOETA (Japonia)

Dans spaniol: OANA DINCĂ, YURIA SOETA (Japonia), MIHAI PÂSLARU, DAIA KASHIWABA (Japonia)

Mazurka: MEGUMI HIGUCHI (Japonia), ANDRADA ION, PETRONELA IORDACHE, DORINA PĂTRAŞ, BOGDAN BÎRSĂNESCU, MARIAN BASARABEANU, ŞTEFAN RĂUŢ, SORIN GÂLCĂ

Mirese: LAIMA COSTA, CĂTĂLINA ILIESCU, IRENE TOMASSETTI (Italia), IGUACEL SANCHEZ (Spania)

Dans rus: KEITO SHIMOMURA (Japonia), KEITA KAMIJO (Japonia)

 

Preț bilete: 55 lei – în sală; 45 lei – la balcon lateral (Pentru acest spectacol mai sunt foarte puține bilete disponibile!)

twe

we

t43w