Evenimente : Concerte

Musica Barcensis-Duete instrumentale la Râșnov și Prejmer

Concerte de muzică sacră în cetăţile Ţării Bârsei – ediţia a IV -a
IULIE – AUGUST
Hărman – Ghimbav – Râşnov – Prejmer

Braşov, 7 august – În acest sfârșit de săptămână festivalul Musica Barcensis propune două concerte, la Râșnov și Prejmer, ce vor purta amprenta duetelor instrumentale.

Sâmbătă, 10 august, de la ora 18:00, Biserica Evanghelică Râșnov va găzdui concertul de orgă și flaut susținut de Ilse Maria Reich (Landshut, Germania) și Jürgen Reich (Bucureşti). Cei doi muzicieni protagonişti, mamă şi fiu, au pregătit un program construit în jurul pasiunii pe care familia Reich o nutreşte pentru creaţia muzicală a lui Johann Sebastian Bach. Piesele pentru orgă solo şi flaut solo alternează cu duetele, în compoziţii de Mozart, Mendelssohn-Bartholdy, Debussy, precum și ale unor compozitori transilvăneni ca braşoveanul Valentin Greff-Bakfark şi sibianul Gabriel Reilich.

Duminică, 11 august, de la ora 17:00, cei prezenți în Biserica fortificată Prejmer vor avea ocazia de a se delecta, în premieră pentru festivalul Diletto Musicale, cu eleganța și delicatețea harpei celtice îmbinată cu sensibilitatea și cantabilitatea violoncelului. Duo Cell`Arpa din București, format din Roxana Moișanu (harpă) și Mladen Spasinovici (violoncel), va interpreta aranjamete proprii după compoziții consacrate ale unor compozitori precum Praetorius, Purcell, Bach, Händel, Gluck, Schubert sau Rachmaninoff.

Biletul de intrare la concertele din Râșnov este 4 lei și se poate procura la intrarea în biserică, iar la concertele de la Prejmer intrarea este liberă, publicul fiind invitat la final să facă o donație pentru sprijinirea acțiunilor culturale viitoare