De Citit : Recomandări

DO GOOD WITH CORTADO

| 12 august

Libanul trece prin cea mai grava criza din ultimele decenii, iar explozia devastatoare din Beirut a lasat un gust amar pentru noi toti, facandu-ne sa reflectam din nou asupra anului 2020, a schimbarilor aduse, cu speranta ca vom deveni mai puternici, mai uniti, mai constienti de puterea prezentului mai mult ca oricand.

Numeroase companii, ONG-uri si cetateni din intreaga lume au facut si continua sa faca donatii pentru cei ramasi fara un acoperis deasupra capului, fara familii, victime puternic impactate de aceasta drama umanitara.

Tragedia de marti seara a venit ca un soc si pentru baietii de la Habitat Brasov, proprietarii unei cafenele de specialitate, intrucat prietenii lor din Beirut, antreprenori si ei in lumea cafelei de specialitate, si-au gasit cafeneaua lor de suflet, deschisa abia anul trecut, sub daramaturi.

Orice ajutor si gand bun in aceste momente ajuta considerabil aceasta comunitate vulnerabila, astfel incat echipa de la Habitat s-a mobilizat rapid si au pornit o campanie pentru a-si arata suportul fata de colegii de breasla din Beirut. Numele cafenelei ajunse de nerecunoscut se numeste Cortado, care este si o bautura pe baza de espresso, preparat cu o cantitate mica de lapte cald. De aici si ideea brasovenilor de a dona timp de o luna, pana in 10 Septembrie, 70% din suma bauturilor cortado vandute in cafeneaua lor din centrul vechi al Brasovului, situata pe strada Grigoras Dinicu nr. 2.

Aceasta initiativa a fost primita cu mare drag si de restul cafenelelor de specialitate din Brasov, ceea ce dovedeste inca o data ca aceasta comunitate a oamenilor cu aceleasi valori si pasiuni este una stransa, puternica si gata sa se mobilizeze rapid pentru a face o diferenta.

Bautura Cortado poate fi astfel savurata in urmatoarele locatii: Habitat Concept Room, Tekafe, Twin Beans, CH9, Croitoria de Cafea, Schiltron Coffee House, Breakaway si Zatz Coffee House. Asadar, oricine se poate bucura de o cana de cafea de specialitate, contribuind in acelasi timp la sprijinul echipei Cortado Beirut pentru a-si redeschide shop-ul.

#togetherforcortado #cortadoforacause