De Citit : Știri

AFI Palace Cotroceni va gazdui finalele de Baschet Sport Arena Streetball

| 31 iulie

Comunicat de presă, 31 iulie 2014 – AFI Palace Cotroceni găzduieşte în perioada 1-3 august Finalele Competiţiei de Baschet Sport Arena Streetball 2014. Meciurile de baschet 3×3 vor avea loc pe pationoarul din interiorul centrului comercial.
Sport Arena StreetBall se desfăşoară pentru prima dată într-un mall din România şi este cea mai populară competiţie din România, dedicată baschetului 3×3. Competiţia a ajuns astfel la cel de-al 10-lea sezon, în fiecare an adunând mii de pasionaţi de baschet şi peste 800 de participanţi.
Dacă până acum meciurile de baschet 3×3 organizate de Sport Arena Streetball au avut loc în licee, universităţi sau parcuri, în 2014 competiţia este pusă în faţa unei noi provocări: disputarea finalei într-un centru comercial. Vizitatorii AFI Palace Cotroceni vor putea urmări îndeaproape meciurile, pot participa la concursurile dedicate fanilor şi își pot susţine preferaţii, alături de sportivi români cunoscuţi.
Invitatul special al evenimentului va fi canadianul Justin Darlington, cel mai bun dunker din lume în 2013. Acesta va susţine duminică, pe 3 august, un spectacol de slam-dunk, special pentru spectatorii Finalei Sport Arena Streetball 2014.
Anul acesta, Sport Arena Streeball 2014 a fost compus din 5 turnee, ultimele 2, respectiv Turneul 4 şi Turneul Master urmând să aibă loc în perioada 1-3 august în AFI Palace Cotroceni. În cadrul Turneului 4, care se va dispuna vineri şi sâmbătă, sunt înscrise 72 de echipe, limita de înscrieri fiind atinsă în doar câteva ore de la startul înscrierilor. Duminică vor avea loc partidele din cadrul Turneului Master, marea finală a sezonului în care cei mai buni jucători se vor lupta pentru titlul de campioni.
Fiecare jucător participant la Sport Arena Streetball 2014 va acumula puncte şi în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Ranking, unde România are în prezent trei jucători printre primii 20 din lume.

AFI Palace Cotroceni sprijină sportul românesc, de-a lungul timpului fiind organizate în centrul comercial o serie de competiţii tematice precum Trofeul de scrimă Pellegrini, Săptămâna Campionilor, AFI Palace Mall Run (eveniment CSR) etc. Mai mult decât atât, în AFI Palace Cotroceni, mai multe evenimente sportive au fost susţinute pentru prima dată într-un mall, precum primul maraton organizat pentru o cauză socială.
Pentru mai multe informaţii despre noutăţile din AFI Palace Cotroceni, puteţi accesa pagina de web www.aficotroceni.ro sau pagina oficială de Facebook AFI Palace Cotroceni.
Despre AFI Palace Cotroceni
Amplasat la intersecţia dintre Bd. Vasile Milea şi Bd. Timişoara, AFI Palace Cotroceni oferă non-stop un mix de brand-uri şi activităţi de petrecere a timpului liber, adaptate dorinţelor fiecărui consumator: 350 de magazine, aproximativ 3.000 de locuri de parcare, un hypermarket real- deschis 24/7, 20 de săli de cinema, primul IMAX din România, două cazinouri, cel mai mare patinoar aflat în interior (aproximativ 1.000 mp) – deschis tot timpul anului; două terenuri de joacă pentru copii; prima arenă de laser tag din ţară; primul Roller Coaster dintr-un centru comercial din Europa de Est, bowling şi biliard; un spaţiu dedicat târgurilor tematice; un trenuleţ electric, o pistă de karting.
Un alt aspect de interes al AFI Palace Cotroceni îl reprezintă programul său de funcţionare non-stop. Hipermarketul real- este deschis 24 de ore pe zi, magazinele retailerilor până la miezul nopţii în zilele vineri, sâmbătă şi duminică, iar zona de fast food, restaurante şi atracţii până târziu în noapte.
Vizitatorii pot ajunge la AFI Palace Cotroceni cu toate mijloacele de transport public: cu metroul, autobuzul sau tramvaiul. Staţia de metrou cea mai apropiată de mall este Politehnica, iar autobuzele şi tramvaiele care au staţie în faţa mall-ului sunt: 137, 93, 71, respectiv liniile de tramvai 8, 25, 47