De Citit : Food

Vara e gustoasă

| 28 iunie

Când spui vacanță îți strălucesc ochii. Când spui vacanță în Italia îți dansează papilele gustative. Fiecare călătorie pe meleagurile frumoasei destinații cu siguranță arhivează și amintiri culinare nu numai poze în telefon. Alora! În loc să visezi la vacanța de vară pentru a te bucura de gustul Italiei, notează Republicii 4 și hai în Piazetta Massimo. Ai peisaj frumos pentru retină și clădire istorică cu poveste. Ai ingrediente autentice cu gust vero de Italia pentru răsfățul papilei. Ai muzică vero în fiecare joi seara la VINYTALY. Ai cel mai bun prosecco și o bibliotecă întreagă de vinuri albe, roze și roșii de explorat de la producători locali din țara pastelor. Ai o seară de vineri dedicată vinurilor, cu antipasti din partea casei la fiecare pahar comandat. Ai parte de vacanță cu gust vero de Italia, chiar în centrul vechi al Brașovului.

Și pentru că… povestea a pornit cu gândul la mâncare, subiectul principal al acestui articol este meniul de vară de care te poți bucura de la sfârșitul lunii iunie la Massimo. Meniu special pregătit de chef Felix cu pasiune pentru gust și Italia și cu respect pentru ingrediente și poftele tale, desigur.

Fiecare preparat culinar este ca o vacanță de vară pentru papilă și de ce nu și pentru retină. Este ușor și relaxant, delicios și colorat și merită prezentat separat ca o vedetă ce face senzație la festivalul de vară al gustului, de data asta nu pe covorul roșu, ci în fiecare farfurie ce iese din bucătăria Massimo.

 

Insalata Di Farro Con Tonno.   Grâul speltă își dă întâlnire cu tonul și mozzarella vero pe ponton, iar pesto genovese se dă bine pe lângă roșiile cherry și rucola, pentru a ajunge la faimosul Parmigiano Reggiano.

 

Prosciutto E Melone. Clasic dar încă faimos la fel ca insula Capri, aperitivul italian se dă-n bărci cu prosciutto crudo di Parma și dochează la pepenele galben.

Stirata Ortolana. Stirata, cu al ei blat cu maia, sănătos și ușor de digerat, pufos în interior și crocant în exterior susține cu măiestrie sosul de roșii specialitatea casei și scoate în lumina reflectoarelor vedeta mozzarella. Ce urmează este ca o vizită la piață, un festin de legume proaspete și delicioase. Zucchini, vinete, ciuperci proaspete, aromate într-un mod aparte de hribi și pătrunjel proaspăt.

Stirata Salmone. Stirata cu sos de roșii specialitatea casei pune în lumină un invitat mai prețios de data aceasta… somonul afumat, care amorezat fiind de mozzarella se întinde relaxat pe un pat rucola și zâmbește roșiilor cherry răsfățate de soare și de cel mai gustos ulei de măsline extravirgin autentic din Italia.

Risotto Alla Boscaiola. Risotto cu ciuperci proaspete, carne de porc, Parmigiano Reggiano supravegheate de sus de pătrunjelul proaspăt. Dragi vegetarieni, se poate comanda și fără carne.

Fusilli Salmone.  Dichisitele paste fusilli nu puteau să iasă la soare decât însoțite de prețiosul somon afumat și colorate de un sos roz. Rotunjoarele roșii cherry și pătrunjelul proaspăt nu lipsesc din peisaj.

 

6

Tagliatelle Zucchini E Gamberetti. Și cum din poveștile de vară nu pot lipsi fructele de mare ai #degustat aceste tagliatelle delicioase cu creveți, zucchini, roșii cherry, usturoi și pătrunjel proaspăt. După prima înghițitură vei vedea peisajul coastei Amalfi. Buon apetito!

 

Tagliatelle Pomodori E Basilico. Și pentru că Massimo promovează gustul simplu și autentic al Italiei, nu putea lipsi din meniul de vară rețeta clasică de tagliatelle cu roșii cherry și vedeta brânzeturilor, Parmigiano Reggiano, răsfățată de busuiocul proaspăt.

 

Orata Con Pure Di Basilico. Fileul de doradă își joacă cu succes rolul de vedetă pe crema de cartofi cu pesto genovese și se alintă timid cu sosul de vară.

9

Anatra Con Verdure. Pulpa de rață confiată știe deja că e prețioasă și folosește pe post de protecție solară crema de cartofi cu pesto genovese, la umbra unor broccoli și morcovi, ușor distrată de sosul de vin roșu și zmeură.

 

Arrosto Di Maiale. Mușchiul de porc învelit în pancetta stă relaxat pe cartofii rumeniți de soare și aromați de rozmarin, după ce a zâmbit ciupercilor prospete și a făcut ochi dulci cepei caramelizate.

 

Buon appetito!

IMG-20190626-WA0015

11

12

IMG_2695

IMG-20190625-WA0014

IMG-20190626-WA0018

24Fun_Brasov_ed340_B_pag5-6