De Citit : Editoriale

Ți-ai pregătit ochii pentru soare?

| 25 aprilie

Majoritatea dintre noi cunoaștem efectele negative ale soarelui asupra pielii, și anume îmbătrânirea prematură sau cancerul de piele. Dar mulți dintre noi nu conștientizăm problemele pe care razele ultraviolete le pot cauza ochilor. Probabil că cel mai de temut aspect este faptul că daunele produse de radiații sunt cumulative,  și apar de cele mai multe ori târziu în viață.

Cum ne putem proteja ochii?

Există două modalități importante: prin cunoașterea pericolului și prin purtarea protecției corespunzătoare prin intermediul ochelarilor. Razele UV pot veni din mai multe direcții, deși ele provin direct de la soare, ele sunt reflectate și de pământ, apă, zăpadă, sticlă, șosea sau alte suprafețe plane.

Pentru prima dată, purtătorii de ochelari sunt avantajați. Acum, orice lentilă Zeiss, transparentă, sau nu, oferă protecție împotriva radiațiilor UV, și astfel beneficiem de cea mai bună protecție. Iar ochelarii, pe lângă faptul că ne oferă o vedere mai bună, au încă două roluri importante,  filtrează lumina și protejează ochii, deoarece expunerea prelungită la soare, cazuzeză de cele mai multe ori afecțiuni precum cataracta, degenerescența maculară sau chiar cancerul de piele în jurul pleoapelor.

De ce trebuie să ținem cont de acest lucru? Pentru că ne putem face mai mult rău subestimând pericolul.

Iar, când vine vorba despre ochelarii de soare… În momentul în care îi purtăm, pupilele noastre își măresc dimensiunea în mod natural, astfel o cantitate mult mai mare de lumină pătrunde în ochi. Dacă lentila nu protejează îndeajuns, atunci radiațiile dăunătoare ajung direct la țesuturile sensibile. Așadar, ar fi bine să purtați ochelari de soare cu lentile de calitate.

Nu trebuie să neglijăm nici protecția celor mai mici dintre noi. Ochii copiilor sunt mai expuși acestor tipuri de radiații comparativ cu cei ai adulților, deoarece cristalinul (lentila ochiului) acestora nu este suficient de dens și nu poate filtra aceste radiații.

Așadar, vă încurajăm să purtați de la mic la mare , ochelari care să vă protejeze de soare, fie că sunt cu lentile transparente, fotosensibile, sau ochelari de soare care să reducă strălucirile deranjante, să filtreze 100% razele UV, să protejeze ochii, să fie confortabili, să nu distrorsioneze culorile sau imaginea, indiferent de anotimpul în care ne aflăm.

 

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi!

www.best-optic.ro

 

1-Alina-Petric