De ceva timp, la Sergiana – în Centrul Vechi – şi-a făcut loc în restaurant şi o vitrină frigorifică.
Odată cu ea, a apărut şi o invitaţie lansată oaspeţilor care, fermecaţi de un anume gust, la plecare iau o mostră ca să o planteze în frigiderul de acasă. Să nu credeţi că asta se poate întâmpla cu orice preparat din meniu, vorbim doar de o singură delicatesă din lista de Bunătăţuri: carne maturată de vită Angus. Felii generoase de antricot fără os, T-Bone şi vrăbioară, toate ambalate în vid, toate maturate 90 de zile prin magia gerului din depozitele de congelare-maturare de la Poiana Mărului.
O doză de curaj şi de încredere în talentul vostru culinar, la care adăugaţi bucata potrivită de Angus şi… gata: sunteţi ucenicul vrăjitor din bucătărie! Printre farfurii cu Bunătăţuri, de data asta împrumutate de la clanuri de păstori munteni, semeţi şi scoţieni. Tomna cum zice-n Balada lu’ Angus:
Vită mândră şi şcoţiană,
Place-ţi iarba din Poiană!
Iar când paşti prin Făgăraş,
Iute-ajungi şi la oraş.
Cu Bunătăţuri.