De Citit : Recomandări

The Story: Casa Romaneasca

| 30 octombrie

Istorie cu traditie… romaneasca

Cand vine vorba de gusturile culinare… parerile sunt extrem de diverse. Cu riscul de a starni subiecte de discutii, ma angajez sa fac o afirmatie… gustul bucatelor preparate dupa retetele traditionale romanesti poate fi declarat ca fiind printre putinele care a adunat cele mai multe pareri pozitive de la publicul larg. Imi doresc sa nu ma credeti pe cuvant si sa facem urmatorul exercitiu. Va propun sa vizitati Casa Romaneasca, un restaurant cu specific romanesc situat in centrul vechi al Brasovului, si sa SAVURATI… nu sa consumati… trei dintre specialitatile din meniu. Verificati cu papilele gustative proprii si… aștept comentariile pe mail. Prestanta Primei Scoli Romanesti si a caselor vechi din Scheii Brasovului impletite cu ritmurile muzicii romanesti interpretate live de trupa Sincron Grup contureaza o atmosfera extrem de primitoare si relaxanta si condimenteaza preparatele intr-un fel unic. Cuvintele suna bine, dar faptele vorbesc… Drept urmare, Casa Romaneasca a devenit gazda multor evenimente speciale din viața turistilor si a localnicilor.
Dupa o discutie cu Adina Ghinea, sefa bucatariei de la Casa Romaneasca am invatat ca cele mai bune mirodenii pentru preparatele traditionale sunt sarea si piperul, caci secretul gustului la ei in bucatarie consta in prospetimea ingredientelor, ma refre la carne si legume… nu la busuioc. De aceea, Saramura de crap sau Tochitura servita la Casa Romaneasca este atat de gustoasa si Platoul traditional atat de oaches si satios ca in povestile hangițelor din trecut. Inca ceva… la asa un ospat nu uitati sa asortati vinul potrivit … recomandam vinul casei, rosu la platoul traditional si alb la saramura de peste.