De Citit : Recomandări

SIGURANȚĂ RUTIERĂ – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI BRAŞOV

| 09 octombrie

În ultima zi a Săptămânii prevenirii criminalității, polițiștii au organizat şi desfăşurat întâlniri cu elevii din unitățile de învățământ de pe raza județului Brașov pe teme rutiere. Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a criminalității împreună cu cei ai Serviciului Rutier au organizat și desfășurat în parteneriat cu Asociația Sportivă Auto Blic (organizator de concursuri automobilistice) întâlniri cu elevii de la Liceul Andrei Mureșanu și Colegiul Mircea Cristea din Brașov.

Mesajele au fost transmise într-un mod inedit de către trei piloți brașoveni, Florin Hangu, Gabriel Onofrei și Alexandru Mitroi, în scopul conștientizării copiilor și tinerilor cu privire la necesitatea cunoașterii și respectării regulilor de circulație, precum și adoptării unei conduite preventive în calitate de participanți la traficul rutier.

Activitatea s-a încheiat cu o demonstrație de drift a pilotului Gabriel Onofrei, care la final a atras atenția asupra conducerii defensive în traficul rutier, atitudine pe care trebuie să o adopte toți conducătorii auto.

Pentru siguranța tuturor participanților la traficul rutier, Poliția recomandă:

 • Traversați strada numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor „Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora.
 • Asigurați-vă temeinic înainte de a traversa drumul public pe trecerea pentru pietoni.
 • Evitați să vorbiți la telefon şi renunțați la dispozitivul hands-free atunci când traversați strada.
 • Respectați regimul legal de viteză şi adaptați în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere.
 • Reduceți viteza la trecerile pentru pietoni, în zone aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare.
 • Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți și puneți centura de siguranță atunci când porniți la drum.
  bty
  bty

  bdr
  bdr