De Citit : Recomandări

„ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI” ÎȘI PREMIAZĂ CÂȘTIIGĂTORII!

| 14 mai

Începând din noiembrie 2018 și până în prezent, la nivel naţional s-a derulat Proiectul Şcoala Siguranţei Tedi în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi firma Tymbark Maspex România, partener fiind Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării.

În baza acestui proiect, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, prin Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfăşurat mai multe activităţi în scopul informării copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor, beneficiari fiind elevi din clasa I.

Astfel, în judeţul Braşov, în perioada mai sus menţionată, s-au derulat activităţi în 16 unităţi de învăţământ, în total 896 de elevi beneficiind de recomandările poliţiştilor referitoare la importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unui comportament preventiv la şcoală, acasă sau pe timpul vacanţelor.

Obiectivele acestor activităţi au fost prevenirea implicării copiilor în situaţii de risc (accidente rutiere, dispariţii de minori, utilizarea incorectă a internetului) şi  informarea părinţilor cu privire la necesitatea educării copiilor în sensul adoptării unui comportament antivictimal şi antidelictual.

În data de 14.06.2019 la Şcoala Gimnazială nr. 25 din municipiul Braşov va avea loc evenimentul de închidere a proiectului, care va consta în organizarea unor jocuri şi concursuri în rândul elevilor de clasa I de către poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, evaluându-se cu această ocazie cunoştinţele  acumulate pe parcursul derulării proiectului.

Copiii participanți vor fi vizitați de mascota Tedi și vor primi  premii din partea organizatorilor pentru activitățile derulate și implicarea deosebită în program.

 

asa.jpg