Reţetă:
250 gr caise uscate
200 gr caju
80 gr ulei extravirgin de cocos
80 gr miere
1 lingură suc de lămâie
Nuci, goji, fistic, hriscă după bunul plac.
Caisele se pun în apă pentru noapte la hidratat. A doua zi se pun în blender împreună cu puţină apă în care s-au hidratat. Se face un fel de cremă mixând după puterea blenderului. Se aşează în strat egal pe fundul cupelor de îngheţată. Mai apoi se pun peste acest „gem” bucăţele de nucă, fistic, goji, fructe, orice vă face cu ochiul din cămară. Deasupra turnaţi crema din caju pe care aţi făcut-o punând caju-ul în blender cu apă cât să îl acopere, sucul de lămâie, ulei de cocos şi miere. Mixaţi până totul devine o cremă fină şi turnaţi peste nucişoare. Rugaţi copii să vină să orneze ei, puneţi la frigi vreo oră şi bucuraţi-vă de primii fulgi de zăpadă.