De Citit : Recomandări

PORTRE – EVO

| 10 aprilie

Multe gânduri frumoase şi amintiri mă leagă de salonul de pe Zambilelor nr.6, dar privesc înainte, căci viitorul sună bine. Scotocind printre rafturi şi căutând ce anume las în urmă şi ce o să iau cu mine, mi-am dat seama că nu prea pot lăsa nimic acolo, pentru că trecutul sună şi el foarte bine. Trebuie să recunosc că sunt un norocos, iar pentru mine toată experienţa a fost una hrănitoare şi constructivă. Chiar dacă nu a fost  neapărat cel mai frumos salon, cu siguranţă a fost pentru mulţi şi nu doar pentru mine, un nucleu de oameni creativi şi o rampă de lansare.
Patru ani durează liceul, perioadă în care tânărul adolescent se pregăteşte de maturitate, dar totodată îşi formează şi cele mai durabile prietenii. Acelaşi segment de timp şi exact acelaşi gen de relaţii s-au format în interiorul acestui nucleu. Dar povestea nu s-a încheiat. În octombrie anul trecut, adolescentul Portre şi-a serbat majoratul. În decembrie 2016 a avut examenul final, iar acum cu lacrimi în ochi la sfârşit de aprilie îşi ia rămas bun de la o parte din colegii de clasă. Colegi, parteneri şi prieteni de suflet care la rândul lor o iau pe propriile drumuri. Simt cum mă încearcă sentimenul de mândrie, atunci când realizez că din acest nucleu, au răsărit alte 4 noi centre de înfrumuseţare!
Ajungând la ultima foaie din albumul de amintiri, ne trezim în prezent având în faţa noastră un panou încărcat de iniţiative promiţătoare. Povestea continuă într-un alt mediu şi sub un alt concept. Ne-am pregătit intens timp de 4 ani pentru acest moment. Iniţiativele noi includ şi latura educaţională a acestei meserii şi ne dorim să extindem acest nucleu inspirând şi alţi viitori profesionişti. Mă repet însă, pentru mine, Portre nu este un salon, ci este o experienţă.