De Citit : Editoriale

PERLE

| 30 iunie

Am o treabă în ultimul timp cu perlele. De fapt, ele mă tot invită la poveste pe mine… ca să zic așa. Să tot fie un an de când navighează pe apele gândurilor mele o dorință. Un șirag lung de perle de la doamna Chanel. De la miss Carrie din Sex and the City cred că mi se trage. Mă fascina cum asorta ea șiragul de perle la orice. În pat cu pijamaua din satin sau la cină cu rochia cu spatele gol. Magic! Am fost în Firenze la sfârșitul lui iunie.

Mi-au ieșit în drum toate vitrinele Chanel. Ce crezi? Aveau perle? Yap! Dar scopul vacanței era pentru artă, suflet și prosecco. Asociații nu ar fi aprobat bugetul. Perle! Mda! O prostie până la capătul poveștii. Acum mă simt ca și cum aș scoate perle pe gură. Țara arde și baba se chiaptănă și mai vrea și perle le gât. Uff! Viață de om. Plăceri. Răsfăț. Alegeri. Haos. Am realizat un lucru. De fapt, mi-am reamintit un lucru. Eu am perioade în care mă curește munca și uit să mă răsfăț. Apoi, vine acea dimineață în care deschid ochii și parcă simt alte mirosuri și văd alte culori. Realizez că pierd lucuri, momente și oameni din jur. Mă enervez și-i dau cu răsfăț. Exagerat! De data asta! Apoi, mă simt vinovată față de univers și vreau să echilibrez cu efort, muncă, acte de caritate. Perla de mine. M-a întrebat într-o zi iubitul meu dacă m-a provocat cineva la un maraton în care nu am voie să spun NU nimănui care-mi cere ceva și… de ce nu mă opresc dacă obosesc? N-am știut să-i răspund. Și, m-am și enervat. Ce perle mai scoate și băiatul ăsta pe gură. Dar după ce am rumegat mai bine spusele feciorului, am realizat că perlele lui sunt de fapt diamante și că el are dreptate. Dar sunt în zodia Gemeni. Acum îi dau dreptate, iar mâine sau la peste o lună, când poate o să am și perlele de la doamna o să fiu atât de fericită că mi s-a împlinit dorința și voi sărbători cu mai multe ore de muncă ca să echilibrez șiragul lung… de perle. Și.. DA! O să uit că i-am dat dreptatea. Pe curând!

P.S. și pentru că mă caută prea des cuvântul perle am făcut și puțin reserch. Perla este un simbol al purităţii, generozităţii, loialităţii, perfecţiunii, spiritualităţii, lunii, feminităţii, frumuseţii, lacrimilor, doliului şi a înţelepciunii acumulate prin experienţă. În superstiţiile lumii se spune că aduce noroc, avere, protecţie, are efecte calmante, echilibrează karma, întăreşte relaţiile de cuplu şi apără copiii.

În civilizaţia chinezească timpurie, perlele negre erau un simbol al înţelepciunii şi se credea că se formau în capul unui dragon. De îndată ce creşteau întru totul, ieşeau printre dinţii dragonului. Potrivit unei legende din China, pentru ca cineva să pună mâna pe perle, trebuia să ucidă această creatură înfricoşătoare. Nu întâmplător, chinezii aveau credinţa că aceste geme protejau împotriva dragonilor şi focului, şi denotau nu numai înţelepciune, ci şi demnitate, putere şi bogăţie

Japonezii credeau că perlele erau create din lacrimile unor făpturi mitice, precum sirenele, nimfele şi îngerii.

Pe de altă parte, potrivit unei legende persane, perlele apăreau atunci când un curcubeau atingea pământul după o furtună. Imperfecţiunile lor erau explicate ca fiind provocate de tunete şi fulgere. Flubuloale perlele astea.

 

www.alinaariton.ro