De Citit : Editoriale

LASĂ UNICORNII… TU EȘTI MAGIC!

| 08 ianuarie

Nu știu alții ce simt la început de an… dar eu, una simt o apartenență forțată la o campanie a promisiunilor . Pe scaun la coafor, în supermarket, la finanțe, în farmacie… aud aceleași discuții: De anul ăsta voi fi altfel! Voi privi viața cu alți ochi!… Poate cu o perecehe nouă de ochelari… Zic și eu!

Voi găsi soluții pentru toate problemele fără nervi în exces! Voi lua cina mai des cu familia. Voi chiuli mai puțin. Din ianuarie mă apuc de învățat, de alergat, de gătit, de cursuri de italiană, de școala de șoferi și lista ar putea zbura împreună cu sania lui Moș Crăciun până la Polul Nord. Din ianuarie merg la doctor, durerile de cap sunt din ce în ce mai dese… Nu mai ajung târziu acasă. Voi fi mai bun cu cei din jur. Voi petrece mai mult timp cu copii. Nu voi mai fi superficial și neserios… Bla. Bla. Bla.

Durerea de cap e molipsitoare, cumva? M a luat și pe mine… Mă distrează că nu mă pot opri cu exemplele promisiunilor, deși mi-am propus de acum trei rânduri. Fraților, mai încet! Nu țin pasul cu scrisul lor, darămite cu plantarea lor în câmpul realității.

Sărmana lună ianuarie are doar 31 de zile. La câte aveți voi de făcut începând din ianuarie… nu vă ajung zilele din calendar nici să le enumerați pe hârtie.

Nu luați luna ianuarie ca fiind botezul de purificare în noul an.

Evenimentele și emoțiile ce vă caracterizează nu se pot schimba radical peste noapte. Realizabile vor fi doar câteva retușuri și poate vreo două seminarii de control al respirației, al furiei, poate și câteva workshop-uri de dezvoltare personală. Totusi, este de lăudat faptul că începem să conștientizăm greselile pe care le tot facem. Propun ca prima promisiune din lista lui ianuarie să sune cam așa – Nu te mai amăgi, în primul rând pe tine și apoi, pe cei din jur!

Altfel, tristețea, frustarea, suferința vor atinge cote și mai mari.

Promisiuni. Promisiuni… care în scurt timp devin material de șters praful. Moment în care te vei regăsi în fața acelorași situații.

Și o vei lua de la capăt… Aceleași certuri. Aceleași gafe. Aceleași gropi. Aceleași întâlniri. Aceleași eșecuri. Aceleași nemulțumiri personale. Sfaturi?

Nu te mai minți! Fii mai sincer cu tine, dacă mediul înconjurător îți pare atât de ostil… Lasă măștile și regiile pentru actorii profesioniști. Lasă unicornii… Tu ești magic.