De Citit : Recomandări

HITMAN’S BODYGUARD SAU CARE PE CARE

| 08 septembrie

Samuel L. Jackson este un zeu, fără îndoială. Amintiți-vă de Jules Winnfield din „Pulp Fiction”, Zeus Carver din „Die Hard 3”, Ordell Robbie în „Jackie Brown”, Stephen în „Django Unchained”, Elijah Price din „Unbreakable” etc. Când auzi vocea pătrunzătoare de ”Bad Mother f***er”, îl recunoști, cu siguranță, din prima. În afară de vreo 15, 20 de filme mari, Sam Jackson a prins multe mizerii cinematografice, în care s-a descurcat elegant, dar n-a avut noroc de oameni de vază.

De partea cealaltă, nenea Ryan Reynolds este genul ăla de artist pe care dacă-l vezi în vreun film bun, înseamnă că este motiv de sărbătoare. Exceptând „Buried” și „Deadpool”, actorașul ăsta e doar un fercheș Bumbescu și cam atât. Niște băieți de la Haliud s-au gândit să-i pună împreună într-un film de acțiune. Și a ieșit ceva asemănător lui „Lethal Weapon” sau „Rush Hour”.

Povestea este banală în acest „Hitman’s Bodyguard”, adică avem doi băieți care nu se suportă. Mai mult, unul dintre ei (Reynolds), trebuie să îl protejeze pe celălalt pentru a-l duce la Curtea Internațională a Justiției unde urmează să depună mărturie.  E clar că se adună toate clișeele posibile ca în „Captain Planet” și va rezulta un varză cu sute de milioane de dolari încasați din cinematografele din lume. Treaba este că nu a fost chiar așa.

„Hitman’s Bodyguard” are ritm, umor și acțiune pentru gusturile fiecăruia. Creează un vibe mișto, chiar și în sala de cinema, făcându-i pe toți privitorii să intre relaxați în povestea de dincolo de ecran. Cumva, se simte faptul că regizorul Patrick Hughes a luat ce trebuia atunci când a făcut „The Expendables 3”, ceea ce este foarte greu de realizat, pentru că filmul ălă nu avea nimic, dar absolut nimic, pentru că aia era ideea la care se gândise Stalone. Să facă un „Seinfeld” cu bad asses. În cazul de față, lucrurile sunt ceva mai fericite. Cu siguranță că mulți îmi vor spune ca este o mizerie și că mi-am pierdut simțul critic și nu-i voi contrazice prea mult. Este un film de duzină, dar este condimentat foarte bine, ca să nu mai zic de interpretările actoricești care sunt surpinzător de bune.

Ce reținem din „Hitman’s Bodyguard”? Că e un film de văzut când vă simțiți foarte relaxați. În plus, dacă sunteți hateri, încercați să nu aveți așteptări. A, era să uit. Salma Hayek este absolut senzațională în acest film.

Pentru o mai bună înțelegere a filmului și pentru a vă crea o părere personală dați o vizită pe site-ul Cinema One din Coresi. Aruncați un ochi sau doi și peste următoarea recenzie. Nu uitați că viața-i una, filmele-s mai multe.

 

A, era să uit 2. „Care pe care” este titlul în română a acestui film. Mă întreb cine se ocupă de chestia asta?